stefan heerink wint goud op euroskills in lille

In een bomvolle Grand Palais Arena werden ze tot winnaar uitgeroepen op het onderdeel Bouwtimmeren. In een spannende strijd tussen wisten ze toppers uit Engeland en Hongarije te verslaan.

De Euroskills zijn beroepenwedstrijden voor jongeren tot 23 jaar. In drie dagen moest door Stefan en Jasper een ingewikkelde kapconstructie worden vervaardigd. De jury was lovend en enthousiast over het resultaat dat bijna perfect was. Dolle vreugde bij ouders, familie en begeleiders die meegereisd waren naar Lille. De Europees kampioenen volgen beiden een opleiding tot allround timmerman.

Stefan Heerink doet dat bij Bouwmensen (voorheen BouwBasic) in Deventer. Hij werkt vier dagen per week bij Bouwbedrijf Vosman en volgt een dag per week theorie op de Technicampus bij Aventus. Jasper Luft is in opleiding bij Bouwmensen Twente. Maandagavond worden de kampioenen terug in Nederland verwacht, hoe en wanneer de kampioenen gehuldigd worden is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.