st aloysius start met bibliotheek op school

Marjo Meiberg, directeur van basisschool St. Aloysius in Boskamp en Frederique Westera, directeur van de Bibliotheek Olst-Wijhe hebben op woensdag 8 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’ ondertekend.

De ondertekening vond plaats in de Kinderboekenweek met het thema “Feest”. De leescoördinatoren juf Wendy Jager en juf Rianne Tijs maken zich al jaren sterk voor goed leesonderwijs. Op school wordt veel aandacht besteed aan plezierig lezen. Door een kwartier per dag te lezen wordt de woordenschat van kinderen per jaar met 1000 woorden uitgebreid. Ook worden er betere schoolprestaties geleverd, wanneer een kind gewend is om regelmatig te lezen. Daarom is het zo belangrijk om de Bieb Op School te realiseren.

Het landelijk programma van ‘de Bibliotheek op school’ is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek verzorgt een cursus ‘Leesbevordering voor leerkrachten’, de schoolbibliotheek wordt verbeterd, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.