Home / archiefcentraal / sportverenigingen heino luiden noodklok

sportverenigingen heino luiden noodklok

Sportverenigingen in Heino luiden de noodklok. “Haal de bezuinigingen op sport van tafel en investeer in de sport, in een participerende samenleving,” stellen de verenigingen. De sportverenigingen, willen de bezuinigingen van tafel, een gemeente die samenwerkt aan een perspectiefvolle toekomst en investeert in sport.

De sportverenigingen hebben het zwaar, met name financieel, en dat trekt een zware wissel op bestuurders en bedreigt het voortbestaan van verenigingen. “Daarom luiden we nu bij u de noodklok,” aldus Rob Hoppen van Sportraad Heino.

“De verenigingen hebben zware jaren achter de rug van bezuinigingen en lastenverhogingen van de gemeente, een krimpende bevolking qua jongeren en sponsoren die het moeilijk hebben en noodgedwongen afhaken. En het einde lijkt nog niet in zicht, het blijft maar doorgaan, met een fors bezuinigingspakket voor 2015 en wat ligt er de komende jaren nog in het verschiet.”

Hoppen: “Om een indruk te geven, naast eerdere verhogingen is een gemiddelde contributieverhoging per lid van 10 euro nodig om de gevolgen van de voorgestelde gemeentelijke inkomstenvermindering en lastenverhoging op te vangen. Dit is boven op andere zaken die op de verenigingen afkomen. Kortom er is geen perspectief, de sportverenigingen voelen zich in de steek gelaten, de energie verdwijnt en bestuursleden en vrijwilligers gaan afhaken.”

“Wij, de sportverenigingen vinden dit onacceptabel, het tij moet gekeerd worden. Wij willen de bezuinigingen van tafel, wij willen perspectief voor de toekomst, we willen dat er weer geïnvesteerd wordt in de sport in plaats van afbraak.”

Op 6 november vergadert de gemeenteraad over het voorstel.

Lees ook

The Damned Few presenteert tweede EP in Hedon

Muzikale buitenbeentjes met eigen geluid: bluesrock met snufjes stoner, grunge en garagerockHAARLE – “Onze droom …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.