sporthal hoogerheyne is te koop

De Heinose sporthal Hoogerheyne mag door de gebruikers van de sporthal worden overgekocht. Wethouder Hiemstra heeft dat onlangs in een overleg met vertegenwoordigers van de clubs aangegeven. De clubs krijgen een jaar de tijd om een en ander uit te werken.

VVD Raalte is aangenaam verrast over dat standpunt. “We hebben er bij herhaling gepleit om het eigendom en beheer van de sporthal over te dragen op de sportclubs, of op een overkoepelende stichting Sportbelangen, zoals we die ook in andere buurtdorpen kennen. Tot nu toe wilde het college daar niets van weten, maar kennelijk is dat nu veranderd”, aldus Ben Nijboer, die namens de fractie inmiddels vragen heeft gesteld aan het college.

Wel wil de VVD weten of het voltallige college achter dit voorstel staat. Eerder noemden immers zowel het college als de coalitiepartijen de verkoop ‘onverantwoord’, omdat dit de vorming van het Sportbedrijf zou bedreigen. “Wij willen expliciet weten of het college inderdaad van mening is gewijzigd, om te voorkomen dat er tijd en energie wordt ingestoken om vervolgens later in het traject alsnog een ‘nee’ te horen.”

Nijboer: “Tijdens het gesprek me de sportclubs werd er ook op gewezen dat er 75 a 100 duizend euro moet worden bezuinigd. Daarmee wordt de indruk gewekt dat de bezuiniging, die men kennelijk niet elders kan realiseren, nu bij Hoogerheyne wordt neergelegd. Wij willen daar opheldering over. Het kan niet zo zijn dat je aan de ene kant een opening biedt voor de overname en tegelijkertijd een claim neerlegt die de kansen tot nul reduceren…”.

Volgens de VVD doet het college er goed aan de resterende plannen voor bezuinigingen op de sport van tafel te halen. Daarmee sluit de fractie aan bij de oproep die de Sportraad Heino deze week deed.

Tot slot wil de fractie weten of de gebruikers van Hoogheyne ook gebruik kunnen maken van deskundige expertise, net als bij de verzelfstandiging van het Sportbedrijf.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.