schenk met rood ongewild hoofdrolspeler

“Wat er gebeurde? Ik had in ieder geval het idee dat ik de bal raakte, maar blijkbaar nam ik hem ook mee. Hoe heet die gozer ook alweer? Ja, Corona, passeerde twee of drie man voordat ik hem tegenkwam. Ik besloot in een split second een sliding in te zetten en ik dacht dat ik de bal raakte”, beschrijft Schenk de situatie waaruit zijn rode kaart ontstond. “Dat ik mijn tegenstander dan ten val breng kan gebeuren, de ene scheidsrechter geeft daar een gele kaart voor, de ander niet.”

Schenk, die dit seizoen tweede keus is op de backpositie achter Wijnaldum, baalt enorm van zijn rode kaart, omdat hij op deze manier zijn kans niet heeft kunnen pakken. “Als je na 55 minuten spelen met twee keer geel van het veld gaat kun je concluderen dat ik mijn kans niet heb gepakt. Het is enorm frustrerend dat ik de wedstrijd op deze manier heb moeten afsluiten.”

Na de rode kaart van Schenk kwam er meer leven in het duel zag de verdediger ook. “Ik ben direct naar de eerste de beste televisie gerend om het restant van het duel te volgen. Toen ik naar de spelerstunnel liep hoorde ik het publiek al schreeuwen “hakken Eagles, hakken Eagles”, dus ik had al door dat het duel tot leven kwam. Het team heeft lang stand gehouden en na de verlenging waren wij de morele winnaar, vooral ook omdat FC Twente twee keer de paal raakte. Daarom dacht ik ook dat we de penaltyreeks zouden gaan winnen, maar het heeft niet zo mogen zijn”, aldus Xandro Schenk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.