samen sterk bij bni de wouw

Eén plus één is drie. Oftewel: het geheel is meer dan de som der delen. Klinkt simpel, niet? Dat wil ik ook wel, maar hoe bereik ik dat dan als ondernemer? Een ding is in elk geval duidelijk: een goed netwerk is daar vandaag de dag essentieel bij wil je je hoofd zakelijk boven water houden.

Noodzakelijk dus, maar zeker geen noodzakelijk kwaad. De leden van BNI de Wouw in Raalte zijn daar heel helder in. Iedere netwerk- of business club is anders. Waar bij de één de nadruk ligt op keihard zaken doen, heeft een ander een meer gemoedelijke sfeer waar af en toe eens borrelen de boventoon voert. Het is net waar je je het beste thuis voelt. Het onderscheidende van BNI de Wouw is, naast dat het een mooie mix van formeel en informeel biedt, toch vooral dat je met een groep ondernemers netwerkt die elkaar versterken en die niet uit dezelfde vijver vissen. Enthousiaste mensen die elkaar bewust opzoeken om te zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Ondernemers die dus niet alleen iets komen halen, maar ook vooral komen brengen.

“Helemaal interessant is het wanneer je op een gegeven moment ook de contacten van jouw contacten, het netwerk achter jouw netwerk, de mensen uit de zogenaamde tweede ring kunt bereiken”, aldus Gerben Jutten. Gerben, accountmanager bij de technische groothandel Wildkamp uit Raalte ondervindt dat bijna wekelijks. Sinds 2011 is hij lid van BNI de Wouw. “Ook een groot bedrijf als Wildkamp heeft baat bij een goed netwerk. Er gebeurt zoveel in de markt waar ik helemaal geen weet van heb. Het is dan echt fantastisch dat leden van de Wouw niet alleen als onze ogen en oren functioneren en ons kunnen tippen, maar er daadwerkelijk voor kunnen zorgen dat ik bij de juiste persoon aan tafel kom. Dat heeft te maken met vertrouwen, kennis van elkaars business en elkaar die business ook gunnen. En daar bouw je hier letterlijk aan. Andersom werkt het natuurlijk net zo. In de drie jaar dat ik er nu bij ben, ken ik BNI de Wouw en haar leden echt allemaal persoonlijk, weet ik wat ze doen en kunnen en zal ik hen zonder aarzelen zakelijk aanbevelen waar ik kan. Tel daarbij op dat het hier ook nog eens erg gezellig en dan is het voor mij duidelijk dat deze club mij als gegoten zit.”

Voor Carmen Bakhuis en Jacqueline Scholing van Grip Assurantiën uit Daarle moet dat allemaal nog vorm gaan krijgen. Grip Assurantiën onderscheidt zich van de traditionele assurantiekantoren met producten en diensten op het gebied van Risicomanagement. Als nieuwste en inmiddels 37e lid zien zij in elk geval mooie kansen en mogelijkheden bij BNI de Wouw. “Jacqueline en ik komen beide uit de verzekeringsbranche en zijn sinds kort voor onszelf begonnen. Dat is best een grote stap en een goed contact en een goed netwerk is dan onontbeerlijk. De leden van BNI de Wouw gaven ons vrijwel vanaf de eerste kennismaking het gevoel dat wij dat hier optimaal zouden kunnen vinden. Enthousiaste verhalen over hoe de leden elkaar helpen meer omzet te genereren en hoe geven loont, hebben ons over de streep getrokken.” En glimlachend voegt Carmen toe: “Natuurlijk is het ’s ochtends vroeg en lonkt het bed enorm, maar eenmaal aanwezig bij de BNI groeit de energie en enthousiasme vanaf het eerste moment dat je binnenstapt!” BNI de Wouw bestaat nu bijna 5 jaar en zoekt voortdurend naar nieuwe contacten met regionale ondernemers en zelfstandig professionals. Kom ook eens kijken op een van onze ontbijtsessies in Hotel de Zwaan. BNI de Wouw: geven loont. Meer weten? Hotel de Zwaan, Kerkstraat 2, 8102 EA Raalte tel: 0572 363 738 Vraag naar Bennie Poppe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.