sallands cross circuit dit weekend van start

Met de Echte Bakker Jorink Crossloop op zondag 2 november gaat voor de dertiende keer het Sallands Crosscircuit van start. Opnieuw zal deze loopbundel de komende tien weken duizenden trimmers en wedstrijdlopers aan zich binden. Aan het succes van de voorbije jaren lijkt geen einde te komen. Zondagmorgen, op het terrein van Omni Mobilae in Raalte, gaat het crossseizoen van start.

De Echte Bakker Jorink Crossloop doet de naam van het circuit alle eer aan. Van de elf geselecteerden, is deze loop het meest crosswaardig. Met trots prijkt ‘99% onverhard’ op de aankondiging van de organisatie. Ter plekke val je inderdaad als fervente crossloper meteen met de neus in de boter.

Het smalle, kronkelende bospad op de toegangsroute, het brede zandpad als start- en finishlocatie, de trechtervormig aanlopende, prettig verende doorgangsweggetjes, de pittige, korte hellinkjes. Even verderop een brede, modderige ontsluitingspad , met heel duidelijk en nauwelijks te ontwijken de brede bandensporen van de bosmachines. Het laatste deel van het parkoers slingert door een nauw sluitend bosperceel. Een crossparcours, optima forma. De organisatie heeft met het oog op een verwachte invasie van vele honderden hardlopers , niet alleen de samenwerking gezocht met een aantal landbouwers betreffend extra parkeerruimte, ook de start- en finishplek is verplaatst.

Het bestuur van het Sallands Crosscircuit is dan ook erg gecharmeerd met dit selectieve parkoers als ouverture van het nieuwe loopseizoen. Bijzonder is bovendien dat deze loop door de stichting zelf georganiseerd wordt. Onder leiding van Marja Eilert en Marcel Brinkhof worden 70 vrijwilligers ingezet op het vernieuwde parkoers. Ook met de performance van speaker Henk Borgmeijer, al ruim 30 jaar bij landelijke hardloopwedstrijden een geprezen speaker , heeft de organisatie zich verzekerd van kwaliteit.

Op een uitgekiend parkoers, met een compact programma en met veel spektakel belooft deze eerste loop van het circuit meteen trendsetter te zijn voor opnieuw een daverend hardloopprogramma in de komende maanden. De voortekenen zijn veelbelovend, de organisaties stralen kwaliteit uit en de hardlopers zijn er klaar voor. Of het nu de jeugdloop betreft, de 5 of de 10 kilometerloop, de hardloper komt vol aan z’n trekken. Een aandachtspunt is aanstaande zondag het vroege tijdstip van de 10 km: al om 9.45 uur zullen Patrick en José Jorink een dik pak lopers wegschieten. Hierna volgen respectievelijk de kidsrun, de jeugdloop en tenslotte de massale 5 km-loop.

‘Het komt dit jaar helemaal voor de bakker’, was deze week een uitspraak van één van de bestuursleden van het Sallands Crosscircuit. Met een knipoog naar de hoofdsponsor van de eerste loop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.