romantiek alom in de willem hendrik zwart hal

Op zaterdag 25 oktober 2014 om 20.00 uur zullen Lennert Knops op het orgel en Maria Knops op de harp een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Romantiek Alom’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met harp en orgel samen; ‘Serenade’ van L. Knops, ‘Preludium’ van J.S. Bach, ‘Sonatine No. III’ van J.L. Dussek, ‘Be Thou my vision’ van J. Tonioli, ‘Sunset serenade’ van L. van Rooijen, ‘Gavotte’ van Gossec, ‘November’ van J. Fuchs. Tevens zult u als orgelsolo’s horen: ‘Alle roem is uitgesloten’ van L. Knops, ‘Benedictus’ van A. Rowley, ‘Humoresque’ van A. Rowley, ‘God is getrouw’ van L. Knops, ‘Concerto no. 1’ van J.S. Bach, ‘Toccata’ van J.H. Rodgers, etc. Als harpsolo wordt er gespeeld: ‘Bailey’s fancy’ van Kim Robertson en ‘River flows in you’ van Yiruma.

Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne. Van zijn orgelspel zijn een tweetal solo cd’s verschenen (Grote Kerk Brede en Martinikerk Bolsward). Samen met zijn vrouw Maria Knops, die harp speelt, vormt hij een duo. Hiervan zijn diverse cd’s uitgegeven.

Bij Cees het Jonk uit Woudenberg heeft Lennert privé-lessen koordirectie gevolgd.

Als dirigent is hij verbonden aan het Chr. Alblasserdams Jongerenkoor Chaverim, het Korendijks Mannenkoor uit Nieuw-Beijerland, Mannenkoor Tehillim en Gemengd koor Vox Humana uit Dordrecht Chr. Jong Mannenkoor Jubilate uit Hendrik-Ido-Ambacht, het Chr. kinderkoor Samuel uit Alblasserdam.

Lennert componeert en arrangeert muziek voor zijn koren, voor harp en voor diverse andere instrumenten of bezettingen. Veel van deze muziek is ook op CD verschenen. Van zijn hand verscheen het ruim 90 minuten durende werk ‘Exodus’ mannen- en gemengd koor, en diverse instrumenten.

Als organist is hij verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente van Papendrecht. Daarnaast is hij regelmatig als koorbegeleider op orgel of piano te beluisteren en verleent hij in deze hoedanigheid zijn medewerking aan cd opnamen.

Concertreizen voerden o.a. naar België, Frankrijk en Israël.

Maria Knops-Baas werd geboren in 1983 te Papendrecht. Vanaf haar twaalfde jaar volgde zij privélessen bij Deborah Jenner uit Papendrecht. Daarna is ze bij de bekende Rotterdamse harpiste Yolanda Davids privélessen gaan volgen. Waar ze op professionele wijze werd begeleid.

Maria geeft concerten door het hele land, veelal in combinatie met haar man Lennert. Jaarlijks geven ze een Oranje- en Nieuwjaarsconcert in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. Ook solistisch en met andere instrumentalisten wordt Maria veel gevraagd voor cd-opnames, concerten en zangavonden, huwelijksceremonie’s. In 2009 heeft ze een concertreis door Israël gemaakt.

Wilt u dit concert bijwonen dan stellen wij het bijzonder op prijs wanneer u vooraf reserveert op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 14,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.