rohda wil koppositie weer overnemen

Rohda speelt zondag op sportpark Tijenraan de thuiswedstrijd tegen Juliana’31. Door het verlies van Rohda tegen RKHVV wist Juliana’31 de eerste plek over te nemen van de Raaltenaren. Juliana heeft met tien punten één punt meer dan Rohda. Bij een overwinning neemt de formatie van Martin Drent de koppositie weer in, dat is dan ook wat Drent zondag wil bereiken.

“Het is absoluut mijn doelstelling om weer bovenaan te komen. We spelen het voetbal dat we willen en creëren iedere wedstrijd talloze kansen om te scoren. In de eerste drie wedstrijden vielen de doelpunten precies op juiste momenten, waardoor we telkens wisten te winnen. Afgelopen zondag tegen RKHVV bleef een doelpunt lang uit. Een verliespartij was dan ook het onvermijdelijke gevolg, want je weet dat wanneer je zelf de kansen niet afmaakt, ze wel aan de andere kant gaan vallen. Dat is spijtig, maar er is totaal geen paniek. De volgende wedstrijden maken we de kansen echt wel weer af”, vertelt Drent met vertrouwen.

Aan een voorspelling durft Drent zich niet te wagen. “Voorspellen is altijd lastig, maar ik ga er vanuit dat we toch de wedstrijd tegen RKHVV goed gaan maken. Toch ben ik natuurlijk van zaken afhankelijk en ben ik tijdens de wedstrijd als coach ook soms machteloos. Mijn spelers moeten namelijk die ballen er gewoon inschieten, al weet ik ook wel dat ze die kansen niet expres missen. Alleen de winst telt, ook met het oog op de eerste periode. Sneek en Juliana zijn de belangrijkste concurrenten. Sneek kunnen we nog niet direct weerhouden, omdat we daar niet tegen spelen, maar Juliana moeten we gewoon pakken.”

Wat de selectie betreft kan Drent rekenen op bijna al zijn spelers. “Alleen Hamid (Haji Jafar Zarbaf red.) is er niet bij. Hij heeft al enige tijd last van zijn hamstring en er is besloten dat hij rust krijgt zodat hij volledig kan genezen. Jeroen Jansen vervangt de afwezige verdediger.” Het thuisduel met Juliana, dat Rohda de afgelopen drie jaar telkens wist te winnen, begint om 14.00 uur.

Meer foto's