rohda vervolgt weg naar periode in gendt

Alle aandacht kan nu op de competitie worden gericht en daarin doen de Raaltenaren het uitstekend. De eerste periodetitel ligt namelijk binnen handbereik voor Rohda.

De eerste periode in de Hoofdklasse C wordt uitgereikt aan de hoogst geklasseerde club na acht speelrondes. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Rohda bovenaan met twee punten voorsprong op Juliana en Sneek. Rohda treedt zondag aan tegen De Bataven in Gendt en speelt een week later thuis tegen Arnhem. Twee keer winst is genoeg voor de eerste periodetitel en Drent vindt dat hij de ploeg heeft om de eerste periode binnen te slepen.

“Er komen twee interessante wedstrijden aan. Normaal gesproken verwacht ik dat we zes punten pakken, maar aan de andere kant moeten we ons niet vergalopperen tegen tegenstanders die lager op de ranglijst staan. Tegen De Bataven krijgen we het aankomende zondag lastig. Ik verwacht geen hoge uitslag, want zij zullen zich instellen op ons. We zullen de rust bewaren en moeten ons niet gek laten maken. Geduld is het sleutelwoord, daar hamer ik ook op bij mijn selectie. We zullen ons eigen spel moeten spelen en er via de zijkanten door proberen te komen. De voorste mensen moeten dan de loopacties maken en de scherpte hebben om een doelpunt te maken”, vertelt de trainer.

De scherpte miste Drent afgelopen weekend tegen Berkum. “Het was gewoon niet goed, we waren dan wel beter en kregen meer kansen, maar de scherpte was er niet. Ik vind dat je dingen die je doet altijd op honderd procent moet doen, maar dat was afgelopen zaterdag echt niet het geval. Dat vind ik meer dan jammer, want de beker is een interessant toernooi. We misten vijf spelers, waardoor de automatismen wegvielen, desalniettemin hadden we gewoon moeten winnen.”

Drent verwacht dat de vijf geblesseerde spelers van afgelopen weekend er tegen De Bataven wel weer bij kunnen zijn. “De medische staf gaf aan dat het vijftal niet kon spelen, dat moest ik maar opvolgen. Iedereen komt terug, al is Maurice Tepperik nog een twijfelgeval. Orveo Ubbergen is er daarentegen zeker niet bij. Hij heeft een scheurtje in zijn neus en een hersenschudding opgelopen.”

Drent kan dus bijna over zijn voltallige selectie beschikken en zit vol vertrouwen. “Op een lekker ouderwets voetbalveld spelen we altijd beter dan op kunstgras, dus wat dat betreft treffen we het wel met De Bataven. Ik heb vertrouwen in een goed resultaat, want we hebben deze week lekker scherp en fanatiek getraind.” Naar de concurrentie kijkt Drent wel, maar hij vindt het belangrijker dat zijn team alles in eigen hand heeft. “Het zou heel prettig zijn als we zondag al de periode pakken door puntenverlies van anderen, maar als we zelf twee keer winnen zijn we er ook. Wij zijn als ploeg nu zo ver dat we ploegen als De Bataven en Arnhem gewoon moeten verslaan”, sluit de oefenmeester af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.