rohda verrassend uit de beker

Rohda Raalte heeft de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi niet weten te overleven. Het ging thuis onderuit tegen zaterdag eersteklasser vv Berkum. Ondanks dat Rohda het gehele duel de bovenliggende partij was stond er na 90 minuten spelen 2-3 in het voordeel van de bezoekers op het scorebord.

Het bekerduel tussen beide teams was een treffen tussen twee trotse koplopers. Rohda voert de ranglijst aan in de zondag Hoofdklasse C en Berkum staat fier aan kop in de zaterdag eerste klasse D. Het op papier sterkere Rohda was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij maar het was Berkum dat al vroeg van zich deed spreken.

In de derde minuut was het al raak voor de bezoekers en het was Ruud Wellenberg dat Berkum op voorsprong bracht. Diezelfde Wellenberg wist de voorsprong voor Berkum zelfs te verdubbelen toen hij in de achttiende minuut wederom het net wist te vinden. Vier minuten later bracht Rohda de marge echter al weer terug naar één. De thuisploeg kreeg een strafschop en Jeffrey de Visscher benutte deze elfmetertrap. Beide ploegen gingen met een 1-2 stand de rust in.

Na de rust voltrok zich eenzelfde scenario toen Marc van der Meulen Berkum op een 1-3 voorsprong zette (’55) gevolgd door een snelle aansluitingstreffer van Rohda in de persoon van Dennis Hettinga (’63). Rohda wist ondanks legio kansen niet vaker het net te vinden en daarmee was de verassende 2-3 eindstand een feit. Rohda ligt hierdoor uit de beker en kan zich volledig richten op de competitie al was de competitie geen item bij dit bekerduel, zo vertelde Rohda-trainer Martin Drent.

“Wij spelen in de competitie om een periode en die is heel erg belangrijk maar ik wil ook graag zo ver mogelijk komen in de beker”, zo begon Drent zijn verhaal. “Helaas loop je een keer tegen zo’n wedstrijd aan dat je niet effectief bent in het benutten van kansen. Wij waren wel vanaf het begin de bovenliggende partij, voetbalden makkelijker dan Berkum en hebben ook meer kansen gecreëerd dan Berkum. Echter waren zij een stuk effectiever, zij maakten er drie uit vijf kansen”, zo vervolgde Drent zijn verhaal.

Het verschil in effectiviteit brak Rohda uiteindelijk op en zorgde voor een stuntje van Berkum. Volgende week staat voor Rohda weer een competitieduel op het programma. Het gaat dan op bezoek bij De Bataven waar de ploeg van Drent weer op jacht gaat naar drie punten in de strijd om de eerste periode in de Hoofdklasse C. Drent: “Gezien het spel en de kansen die we hebben gecreëerd hadden we vandaag moeten winnen. Maar nogmaals, tegen zo’n wedstrijd aanlopen kan een keer gebeuren. We zullen hier nog wel even twee dagen goed ziek van zijn maar vervolgens richten we ons vizier weer op de competitie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.