rohda raalte heeft periodetitel bijna in handen

Koploper Rohda Raalte is dichtbij de periodetitel. Dit weekend werd er overtuigend gewonnen van De Bataven. In Gendt werd het 3-6 voor de ploeg van Martin Drent. Volgende week moet de periodetitel op eigen veld worden bewerkstelligd.

”Wij zijn geen moment in de problemen geweest”. Dat waren de woorden van Martin Drent na de wedstrijd.

De 1-0 van Dennis Hettinga viel ‘pas’ in de 37e minuut, maar dat was slechts een kwestie van tijd. ”Wij waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Voor het doelpunt van Hettinga hadden wij al vier grote kansen gecreëerd”, vervolgt Drent. Net voor het rustsignaal verdubbelt Hettinga de tussenstand naar 0-2.

Na de rust gaat Rohda Raalte door met het spel dat ze het hele seizoen al laten zien, aanvallend voetbal.

De voorhoede met De Visscher, Hettinga en Sahbaz maakt ook in Gendt weer een goede indruk. In het kwartier na rust wordt er nog verder uitgelopen van de opponent. Na de 0-5 in de 61e minuut van Sahbaz gaat het te makkelijk en treedt er verslapping op bij de ploeg uit Raalte. Evert Reumer scoort tweemaal namens De Bataven en zodoende wordt de voorsprong verkleint naar 2-5. In de slotfase treffen beide ploegen nogmaals doel en zo wordt er afgesloten op 3-6.

Rohda Raalte scoort veel in de hoofdklasse, maar krijgt ook meer tegendoelpunten in vergelijking tot de achtervolgers. ”Ik ben zelf een aanvaller en ik wil ook dat mijn ploeg aanvallend voetbal speelt. Rohda staat eerder voor 3-6 dan voor 0-3.”, verklaart Drent.

Volgende week zondag komt het laaggeklasseerde AFC Arnhem naar Raalte toe. Zij moeten de laatste horde zijn naar de periodetitel.”Als ik eerlijk ben zijn alle punten die wij tot nu toe behaald hebben terecht. Wij hebben van te voren afgesproken om in de top-4 te komen dit seizoen en om een periodetitel te pakken,” vervolgt Drent

Nu die periodetitel bijna binnen is en Rohda Raalte de ranglijst aanvoert in de hoofdklasse C kan er ook al verder worden gekeken. Al wil Drent zich nog niet vastpinnen op een mogelijk kampioenschap. ”Wij hebben een ploeg die er om kan spelen”, besluit de hoofdtrainer.

Stand Hoofdklasse C:

1 Rohda Raalte 7-18

2 SWZ Boso Sneek 7-16

3 Juliana ’31 7-13

4 MSC 7-12

5 NEC 7-12

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.