rohda raalte blijft koploper in hoofdklasse c

Rohda Raalte heeft zondag drie punten bijgeschreven in de hoofdklasse C. In Leeuwarden werd er met 1-3 gewonnen van hekkensluiter FVC. Volgens Bernard Jansen was het ‘‘de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.’’

In Friesland kon koploper Rohda niet imponeren. Het goede spel van de eerste wedstrijden kon in tegen FVC geen vervolg worden gegeven. De ploeg van trainer Martin Drent onderschatte de Leeuwardense concurrent.

Het nog puntloze FVC kwam na een kwartier spelen op 1-0 door Ralph Wietses. Het was pas het derde doelpunt van FVC dat ze dit seizoen maakte. Rohda Raalte ging in het restant van de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel op een goed moment voor de Raaltenaren. Vlak voor rust maakt Lars van Schooten de 1-1.

Na ruim een uur spelen stuurt de scheidsrechter FVC-doelpuntenmaker Ralph Wietses van het veld. Het was zijn tweede kaart. ‘‘Hij kreeg zijn tweede geel voor praten. Hij riep blinde richting de scheids, maar later ontving ik berichten dat het woord blinde vanuit het publiek kwam,’’ aldus Jansen. De scheidsrechter floot over de hele wedstrijd gezien een belabberde wedstrijd. ‘‘De arbitrage was slecht. Zoiets heb ik zelden gezien,’’ vervolgt Jansen over de leidsheren.

De overtalsituatie voor Rohda was het omslagpunt in de wedstrijd. Rohda kreeg meer ruimte en FVC kon geen vuist maken. In de slotfase stellen de mannen van Martin Drent de zege veilig. Dirk-Jan Klein Velderman en spits Deniz Sahbaz schieten Rohda naar een 1-3 overwinning.

Over een kampioenschap wil Jansen nog niet spreken. ‘‘Volgende week moeten wij nog in de beker spelen en daarna moeten wij nog enkele wedstrijden voor de periodetitel spelen. Dat is ons eerste doel,’’ besluit Jansen.

Door de zege in Friesland blijft Rohda Raalte koploper in de Hoofdklasse C. Rohda Raalte heeft volgende week geen competitiewedstrijd. Aankomend weekend staat er een bekerronde op het programma en daarin treffen zij Berkum.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.