rohda koploper na knappe zege

Rohda Raalte is voor minimaal één week de trotse koploper van de Hoofdklasse C. De ploeg won zondagmiddag met 2-0 van Juliana’31, dat voorafgaand aan de wedstrijd nog de lijstaanvoerder was. Doordat Sneek gelijkspeelde staat Rohda nu alleen bovenaan met twee punten voorsprong op de Friezen.

Op Sportpark Tijenraan kwam Rohda na een kwartier spelen op voorsprong. Op aangeven van Dirk Jan Klein Velderman kopte Dennis Hettinga de 1-0 binnen. Vlak na rust vergrootte Deniz Sahbaz de marge met eveneens een rake kopbal. Voor hem was het al weer de achtste goal in deze competitie, waarmee hij topscorer is van de Hoofdklasse C. Diezelfde Sahbaz kreeg nog een grote kans op de 3-0, maar schoot de bal volgens trainer Martin Drent “heel beheerst naast”.

Drent was na afloop overigens wel tevreden over het spel van zijn ploeg. “We creëerden weer veel kansen. Het enige wat ik de spelers kan verwijten is dat ze er niet meer hebben gemaakt.” De oefenmeester durft nog niet uit te spreken dat zijn ploeg voor het kampioenschap gaat: “De doelstelling is top-vier en het pakken van een periodetitel. Maar als we dit niveau vasthouden gaan we meedoen om de titel.”

Volgende week gaat Rohda Raalte op bezoek bij FVC. Die ploeg staat onderaan met nog nul punten. Toch is Drent voorzichtig: “We spelen daar op een heel slecht kunstgrasveld en bovendien waait het daar altijd hard. Dat zijn lastige omstandigheden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar weer een goed resultaat halen.”

Stand bovenin Hoofdklasse C:

1. Rohda Raalte 5 – 12

2. Sneek 5 – 10

3. Juliana 5 – 10

4. MSC 5 – 8

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.