rohda als koploper naar hekkensluiter fvc

Aankomende zondag speelt Rohda een uitduel bij nummer laatst FVC. Rohda gaat wederom op pad als koploper, iets dat de Raaltenaren ook al deden toen ze bij RKHVV op bezoek gingen. Toen zei trainer Martin Drent dat ploegen anders tegen Rohda aan zouden gaan kijken. “Het is altijd leuk om tegen de koploper te spelen”, liet Drent toen weten. Tegen RKHVV speelde Rohda ook haar laatste wedstrijd als koploper, in Meppel verloor het toen.

Het is maar de vraag hoe leuk FVC het vindt om tegen de koploper te spelen. De club uit Leeuwarden staat na vijf speelrondes namelijk nog steeds op nul punten en wist nog maar twee keer te scoren in de competitie. Wel kreeg de club er al elf om de oren. Rohda staat fier bovenaan met twaalf punten uit de eerste vijf duels. Rohda lijkt daarmee een belangrijke kandidaat voor de eerste periodetitel.

De eerste periodetitel gaat naar de club die na acht speelrondes bovenaan staat. Er vanuit gaande dat Rohda het duel in Leeuwarden wint, heeft de ploeg daarna nog maar twee speelrondes nodig om de eerste felbegeerde periode binnen te slepen. Concurrenten Sneek Wit Zwart en Juliana’31 die beide op een achterstand van twee punten staan lijken zondagmiddag een lastigere tegenstander te treffen. Sneek reist af naar Oldenzaal, voor een ontmoeting met de ploeg op plek vijf, Quick’20. Juliana neemt het in eigen huis op tegen Arnhem AFC. Arnhem staat op zeven punten, maar heeft nog een duel minder gespeeld, waardoor Arnhem ook als belangrijke belager van Rohda kan worden gezien.

Al met al een belangrijk weekend voor het team van Martin Drent. Het zal eerst zelf moeten winnen in Leeuwarden, maar er zal met een schuinoog geïnteresseerd naar de tussenstanden op de andere velden worden gekeken. In Leeuwarden zullen Hamid Zarbaf, Jordy Bloo en Boy Boeloerditi niet van de partij zijn. Het drietal is geblesseerd, evenals de al langer afwezige Thijs Kemperman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.