rijsdijk knalt eagles naar drie punten

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd in en tegen Utrecht in blessuretijd gewonnen. Een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning. Na een eerste helft, waarin FC Utrecht veruit de betere was stond het nog steeds 0-0. De eerste zes minuten na rust brachten FC Utrecht op een 2-0 voorsprong, maar Eagles wist zich terug te knokken in het duel en won in blessuretijd.

Utrecht begon stormachtig en was na zeven minuten voor het eerst gevaarlijk. Wijnaldum was niet bij de les en gaf Kali de mogelijkheid om Cummins onder vuur te nemen. De keeper redde, maar zag een minuut later FC Utrecht-aanvaller Rubin op zich afkomen. De speler omspeelde Cummins, maar Rijsdijk wist zijn inzet voor de lijn te keren.

Een aantal kopballen vlogen vervolgens naast en Go Ahead Eagles mocht van geluk spreken dat de goede openingsfase van de thuisploeg geen tegendoelpunt opleverde. Na een kwartier ging de storm van de rood-witte formatie wat liggen en zocht Eagles voor het eerst de aanval. Türüc stuurde Wijnaldum diep, waarna de linksback spits Kolder vond. Kolder bracht met een hakje Türüc in stelling, maar hij kon niet de juiste richting aan de bal meegeven.

Hoewel Utrecht goed bleef spelen en keer op keer kansen creëerde ontstond er in de omschakeling een aantal keer wat ruimte voor Go Ahead Eagles. Met de ruimte werd echter te slordig omgegaan, omdat spelers elkaar niet begrepen of de bal te langzaam in voorwaartse richting werd gespeeld. Deniz Türüc en Fernando Lewis waren daarin belangrijke spelbrekers. De middenvelder had vaak balverlies waaruit Utrecht kansen creëerde, de aanvaller speelde onnauwkeurig en wist voorin geen enkel gevaar te stichten.

In het laatste gedeelte van de eerste helft doken de Eagles-aanvallers vaker voor het doel van FC Utrecht op. Lewis kon Kolder echter niet bereiken met een voorzet en schoot even later in het zijnet. Net voor rust zette FC Utrecht nog even aan en dat resulteerde bijna in de openingstreffer. Van der Maarel was dichtbij met een schot op de paal, maar Rubin was even later nog dichter bij. Hij kon na een scrimmage de bal vanaf twee meter voor het doel vrij binnen schieten, maar vond Cummins op zijn weg. De keeper lag precies op de goede plek en behoedde Eagles voor een achterstand, waardoor de ruststand nog steeds de beginstand was, 0-0.

Utrecht begon de tweede helft net zo aanvallend als de eerste. Eagles leek daarentegen nog niet helemaal wakker na rust. Het duurde dan ook maar drie minuten voordat de bal achter Cummins lag. Rubin kreeg kans om voor te zetten en Gyrano Kerk wist de bal met de punt van zijn schoen de 1-0 binnen te tikken. Weer drie minuten later was het al 2-0. Boymans ging alleen op Cummins af en schoof de bal door de benen van de keeper.

Na de twee doelpunten leek Eagles wakker geschud. Deniz Türüc bracht de Deventenaren direct weer terug in de wedstrijd. Hij kreeg van de Utrechtse defensie de gelegenheid om naar binnen te dribbelen en bracht met een schot, dat onderweg nog werd aangeraakt, de spanning terug in het duel. Lewis en Rijsdijk kregen daarna levensgrote kansen, maar verzuimden om ook de 2-2 snel tegen de touwen te schieten. Even later werd ook Overgoor in stelling gebracht, maar ook hij vond doelman Ruiter op zijn weg.

Ruim een kwartier voor tijd was het wel raak voor de Deventenaren. Uit een hoekschop van Jop van der Linden kopte Bart Vriends de 2-2 binnen. Met nog vijftien minuten te spelen ging Go Ahead Eagles op zoek naar de winst, maar was het oppassen geblazen voor de snelle aanvallers van FC Utrecht. De Galgenwaard keek dan ook vol spanning naar het laatste gedeelte van de wedstrijd.

Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om de winnende treffer te maken. Over de gehele wedstrijd gezien had FC Utrecht daar het meeste aanspraak op, maar het was uiteindelijk Jeffrey Rijsdijk die de drie punten in Deventer bezorgde. Hij wist een voorzet hard binnen te knallen. Eagles pakt met de overwinning drie punten die meer dan welkom waren. Volgende week speelt de ploeg van Booy niet in verband met een interlandweekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.