rico harder heino 5e op wk judo junioren

In de eerste ronde had Rico een vrijlot. In de tweede ronde trof hij een judoka uit Mongolie. Deze werd door Rico verslagen door een worp gevolgd door een houdgreep. Daarna moest hij het opnemen tegen de Japans kampioen van dit jaar. Binnen een minuut wist Rico de partij in zijn voordeel te beslissen met een armklem.

In de kwartfinale domineerde Rico de partij tegen de Braziliaan Macedo (de uiteindelijke wereldkampioen). In de laatste 15 seconden van de partij kreeg Rico een kleine tegenscore waardoor hij de partij nipt verloor. Hierdoor was hij aangewezen op de herkansingen. Daar trof Rico de Georgier Margiani. Rico wist deze partij snel in zijn voordeel te beslissen met een mooie worp (o uchi gari).

Rico kon zich klaar maken voor de strijd om brons. Hij dicteerde de wedstrijd, kwam met een half punt (wazari) voor, maar liet zich in de laatste minuut verrassen, waardoor hij genoegen moest nemen met een 5e plaats.

Volgens insiders heeft Rico uitstekend en gevarieerd judo laten zien en kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.