raalter centrum moet aan de slag met zichzelf

“Waarom ben je hier in Raalte winkelen?” vroeg Jaqcues van Loevezijn aan een kennis uit Zwolle.” Omdat het hier zo gezellig is. Leuke winkels, goede service, prettige ondernemers.” Het was de opmaat voor een avondvullende discussie over de toekomst van het centrum van Raalte. De Raalter Ondernemers Vereniging en de gemeente Raalte hebben achter de schermen een plan de campagne opgesteld, die dinsdagavond besproken werd.

De problemen, liever uitdagingen vinden ondernemers, mogen bekend zijn: crisis, internet-winkelen en een overaanbod aan vierkante meter winkel. Vooral de straten nar de hoofdwinkelstraten is groot. Tot wel veertig procent.

Vooral middengrote plaatsen als Raalte dreigen tussen laken en servet te vallen, zegt Leo Hoksbergen van Focus MKB. “Want moet je onderscheidend zijn en de concurrentie aangaan met steden als Deventer en Zwolle? Of moeten we een boodschappenplek worden voor de dorpen rondom?”

Hoksbergen: je moet inzetten op sfeer en beleving, het moet er gezellig uitzien. Je moet veel activiteiten hebben, het moet groen zijn, leuke terrassen hebben. Leegstand moet aangepakt worden. De promotie moet goed zijn. Ondernemers moeten meedoen aan het nieuwe winkelen en de consument achter zijn pc vandaan in het centrum te krijgen.”

Om al die uitdagingen op te pakken, moet je het samen doen. Het ondernemersfonds is daar voor in de maak. Dat is een soort belasting waaraan iedere ondernemer mee moet doen, in plaats van het vrijblijvende lidmaatschap aan de lokale ondernemersvereniging. De politiek lijkt in meerderheid voor invoering daarvan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.