Home / archiefcentraal / raalte wint na drie nederlagen op rij

raalte wint na drie nederlagen op rij

Sv Raalte heeft dit weekend weer eens gewonnen. Na een slechte serie van drie nederlagen op rij werd dit weekend Langeveen met 4-2 naar huis gestuurd. Door de zege heeft Raalte de aansluiting met de middenmoot van klasse 5A weer gevonden

Raalte begon prima aan de wedstrijd, maar het waren de gasten die na een kwartier het net vonden. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een minuut na de openingstreffer krijgt Raalte een strafschop toegewezen. ‘‘Rick van der Ros maakte een actie en werd gepakt door de verdediger. Een terechte strafschop’’, concludeerde Raalte-trainer Jan Plagman. Het buitenkansje wordt verzilverd door Marnix van Santen.

Op slag van rust komt Raalte op voorsprong. Diezelfde Marnix van Santen werkt de bal achter de doelman van Langeveen. Vijf minuten na de onderbreking weten de bezoekers gelijk te maken. Een vrije trap wordt door een speler van Langeveen prachtig in de winkelhaak geschoten. ‘‘Mijn ploeg ging wat te makkelijk voetballen. Hierdoor kwam Langeveen beter in spel, al creëerden ze na het doelpunt geen grote kansen meer. Na tien á vijftien minuten kwamen wij weer in de wedstrijd’’, vervolgt Plagman.

In het laatste kwartier trekt Raalte de wedstrijd naar zich toe. Spits Jurry Tibben trekt vanaf de zijkant naar binnen en schiet de bal langs de doelman van Langeveen. Nick van Tolij beslist de wedstrijd twee minuten voor tijd door het maken van de 4-2.

Volgende week speelt Raalte in de beker. De week erna is koploper avc Heracles de tegenstander van Raalte.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.