raalte grijze bak eens per maand geleegd

De gemeente Raalte wil de afvalinzameling vanaf 2015 aanpassen. Zo wordt de grijze container nog maar een keer per vier weken geleegd, dat is nu nog eens per drie weken. Daarnaast wordt het Groente-, Fruit- en Tuinafval een keer per twee weken opgehaald, die inzameling wordt bovendien gratis.

Ook wordt het mogelijk om vanaf 1 januari drinkpakken en blik aan te bieden. Dat wordt, samen met het plastic, eens per vier weken ingezameld.

Aanleiding voor de gemeente om de inzameling aan te passen is het feit dat er, volgens de gemeente, veel groenafval in de grijze container belandt. Dat is volgens cijfers van Raalte grofweg 25 procent. “Afval dat eigenlijk onnodig en tegen hoog tarief verbrand moet worden,” aldus de gemeente.

Vanaf 1 januari wordt de inzameling van GFT-afval dus gratis. Daarnaast kunnen ook

drankkartons en blik in de container voor kunststof verpakking worden aangeboden.

Sinds het invoeren van de container voor plastic verpakkingsmateriaal wordt in de gemeente Raalte al 61% gescheiden aangeboden, opgehaald en verwerkt. De ambitie van de gemeente Raalte is om in 2015 afval voor 72% gescheiden aangeboden te krijgen.

Het basistarief voor de afvalstoffenheffing is door de gemeente vastgesteld op 100 euro per huishouden. Het legen van de container met restafval gaat 9,21 euro per keer kosten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.