puur hoveniers maakt elke tuin een feest

Eens in de zoveel jaar ontstaat op de burelen van elk willekeurig gemeentehuis de discussie over de uitstraling van een bedrijventerrein. De visuele kwaliteit is menigeen een doorn in het oog. De wereld zou er een stuk mooier uit zien als het groen rondom bedrijven goed wordt onderhouden en er misschien zelfs wat kleur en structuur te zien is. Dat is koren op de molen van PUUR Hoveniers uit Haarle. “Bedrijfstuinen spreken me erg aan en het past goed binnen onze filosofie”, aldus eigenaar Henrik Renting.

Natuurlijk zijn persoonlijke trekjes en eigenaardigheden verschillend, maar de traditionele hovenier kun je meestal goed in één hokje vangen. Renting is de bekende uitzondering op de regel. Dat begint al tijdens zijn studie. Waar veel van zijn klasgenoten na de hoveniersopleiding direct buiten aan de slag gingen, koos hij als vervolg de studie Tuin- en Landschapsinrichting in Velp. “Ik wil niet de standaard hovenier zijn. Hoewel ik weet dat je een goede basis nodig hebt om verder te komen en ik zeker niet vies ben van hard werken, reikt mijn ambitie verder dan alleen het snoeien van hagen.”

Zijn HBO-studie gaf hem de kans om bij een groot bedrijf als Heijmans in de keuken te kijken en ervaring op te doen in onder andere de inrichting van grote terreinen en sportvelden. De hang naar het eigen ondernemerschap zat er vroeg in en tijdens zijn studies was hij al regelmatig als hovenier actief. Nadat een vooruitzicht op de overname van een hoveniersbedrijf op niets uitliep, trok hij begin 2012 de stoute schoenen aan en riep zichzelf uit tot ondernemer. Ook daar onderscheidt de Haarlenaar zich van de meeste van zijn collega’s. “Ik heb eerst een bedrijfsplan geschreven om voor mezelf duidelijk te hebben wat ik wilde, wat ik nodig had, hoe ik mijn machinepark wilde inrichten en hoe ik de marketing wilde oppakken.”

Zwarte grond en coniferen

Vanaf het begin heeft hij het vizier duidelijk op kwaliteit gericht. “Ik gebruik geen B-kwaliteit, ik werk alleen met de beste producten. Hooguit werk ik op verzoek van de klant met hergebruikte materialen”, aldus de jonge ondernemer die goed heeft nagedacht over de naam voor zijn bedrijf. “Puur, no nonsense. Ik wil tevens aangeven dat onze focus alleen bij het hovenierswerk ligt. Ik heb er geen tuincentrum of stenenhandel bij”, stelt Renting. Hij heeft gekozen voor een eenvoudig beeldmerk met een grote uitstraling. “Ik wil dat de naam goed zichtbaar is. Je moet niet worden afgeleid door een groot logo.”

PUUR Hoveniers heeft twee vakbekwame hoveniers in dienst en kan bij grotere klussen terugvallen op een groep freelancers. Het meeste werk komt nu nog van particulieren, maar het aantal opdrachten vanuit de zakelijke markt groeit. Zo is het bedrijf de vaste hovenier van zes hotels uit één keten die met name actief is op de Veluwe. In Salland is in zijn ogen nog veel terrein te winnen. “Als je over een industrieterrein rijdt, zie je qua bedrijfstuinen nog vaak de uitstraling van de jaren ’70: zwarte grond en coniferen. Vaak kun je met enkele simpele ingrepen al zorgen voor een nette presentatie en tegelijkertijd de onderhoudskosten beperken”, aldus Renting. Hij benadrukt hierbij dat het najaar een uitstekende tijd is om de bedrijfstuin aan te pakken. Wil je een voorbeeld zien van het werk van PUUR Hoveniers? Rijd dan eens langs de prachtige bedrijfstuin van 1 & al reclame aan de Zompstraat 31 in Raalte.

PUUR Hoveniers

Raalterdijk 1b

7448 RA Haarle

T: 06 – 2426 1705

E: info@puurhoveniers.nl

I: staging2.puurhoveniers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.