provincie onderzoekt omlegging n348 om raalte

De provincie Overijssel gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor verlegging van de N348 naar de Oostzijde van Raalte. Daarbij wordt ondermeer gekeken naar de effecten op de verkeersstromen op Kruispunt Bos.

De VVD-fractie heeft bij de provincie geïnformeerd welke uitvoeringsvarianten concreet worden uitgewerkt nu provinciale staten de opdracht heeft gegeven om op korte termijn met meerdere voorstellen te komen om Kruispunt Bos veiliger te maken. De statenfracties van VVD en PvdA hadden hiertoe opgeroepen, omdat uit diverse onderzoeken blijkt dat Kruispunt Bos met afstand de meest onveilige plek van de N35 is. Als reactie kwam dat de omlegging van de N348 daarbij ook in beeld is.

“Wat ons betreft moeten we het tempo er nu in houden. Dat wil zeggen dat binnen enkele maanden het complete huiswerk klaar is, inclusief de optie om de N348 aan de Oostzijde langs Raalte te leggen en daarmee de druk op kruispunt Bos voor een deel weg te nemen”. De omlegging is al diverse keren ter sprake gekomen, ook al in relatie tot de ontsluiting van De Zegge en de barrièrewerking tussen Raalte-Centrum en Noord en opgenomen in eerdere infrastructuurnota’s.

In het verleden heeft de VVD-fractie er al meerdere keren tevergeefs bij het Raalter college op aangedrongen hierin het voortouw te nemen, gezien de grote belangen voor Raalte. “We zijn blij dat deze optie eindelijk wordt opgepakt en hopen dat het niet te laat is. Door het nu één keer goed in beeld brengen en aan te pakken wordt voorkomen, dat er onnodige vertraging optreedt in het veiliger maken van de N35 en met name Kruispunt Bos”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.