poll zuipketen moeten verboden worden

Zuipketen moeten verboden worden. Dat is de stelling op onze website deze week. Eerder deze maand stelde de landelijke VVD voor om ‘illegale zuipketen’ onmiddellijk te verbieden. De partij wordt hierin gesteund door Koninklijke Horeca Nederland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt zich echter weinig zorgen.

Volgens de VVD wordt er in de zuipketen vaak op illegale wijze drank verkocht en is er vaak sprake van brandgevaar, geluids- en afvaloverlast en vandalisme of vechtpartijen. “De jongeren kunnen doen en laten wat ze willen”, zegt VVD-Kamerlid Arno Rutte.

Wij spraken echter een eigenaar van een keet in de regio. “Onze keet heeft vele voordelen ten opzichte van een kroeg. Hier zitten we eigenlijk alleen met vrienden en andere mensen die we kennen.”

Volgens de VVD brengen de keten brandgevaar, geluids- en afvaloverlast en vandalisme of vechtpartijen met zich mee. Maar de keethouder kan zich daar totaal niet in vinden. “Er is nooit ruzie of gezeur, juist omdat er alleen mensen zijn waar we het zelf gezellig mee vinden. Dat heb je in de kroeg niet.”

Afgelopen week stond een stelling over brede landbouwvoertuigen op onze site. “Brede landbouwvoertuigen moeten B-weggetjes vermijden .“ Die stelling vond geen instemming van de meerderheid van de stemmers.

Brede landbouwvoertuigen moeten B-weggetjes vermijden

39% Eens

61% Oneens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.