pb eikelhof met 40 man naar maasvlakte

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, ruim 40 personen hadden zich opgegeven voor de busreis naar de nieuwe Maasvlakte 2 in Rotterdam. Na meer dan 20 jaar werd er weer een busreis georganiseerd door Plaatselijk Belang Eikelhof. Dit maal in het kader van het 80 jarig jubileum en onder het motto van PB Eikelhof 80 jaar jong!

Om 9.00 uur stond nagenoeg iedereen te trappelen van ongeduld om te vertrekken. Natuurlijk werd er eerst een groepsfoto gemaakt zoals in het verleden ook gebruikelijk was. Deze tradities dienen in ere gehouden te worden.

Voor velen was het een ware belevenis, “…net als vroeger het schoolreisje”. Echter wel met enkele duidelijke verschillen. Dit maal zouden we zeker niet om 16.00 terug zijn op de Eikelhof en de gemiddelde leeftijd lag dit maal rond de 60+ . Velen hadden de voorafgaande nacht al slecht geslapen. Gezonde spanning zeggen we dan maar, net als vroeger. Maar nadat we eenmaal een eindje op weg waren ontstond er al een gezellige ongedwongen sfeer in de bus en begon het echte genieten al te komen.

Rond de klok van twaalf uur kwamen we aan in het land van onze toekomst, Futureland !!! Aldaar kregen we een rondleiding van “onze gids” (Gerrit-Jan) ter plaatse. Hij was zeer goed op de hoogte van alles met betrekking tot de Maasvlakte 2. Tevens was hij al op de hoogte van de beweegredenen van onze busreis naar de Maasvlakte 2 vanwege het eerder verschenen artikel in de krant van PB Eikelhof over de komst van ons naar Rotterdam. Dit is dus echt een gids met passie voor zijn vak, grote klasse !!!! Na de rondleiding, de tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken en nadat de koffie met gebak een kleine bodem hadden gelegd, tijd voor het echte werk!

Een rondvaart door het havengebied van de nieuwe Maasvlakte 2, eveneens onder leiding van de zelfde gids. Het was zeer indrukwekkend om dit alles van dichtbij te mogen en kunnen aanschouwen. En dan te weten dat dit nog maar een begin is van iets wat afgerond zou (kunnen) zijn in 2035, echt Futureland dus. Een echte aanrader om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen en dit met eigen ogen te kunnen zien. Na het afmeren was het voor ons helaas alweer tijd om richting Eikelhof te vertrekken.

Onderweg in Apeldoorn nog een stop voor de inwendige verzorging van de mens. Voor de verdere terugreis was hiervoor een andere bus geregeld met een plaatselijk zeer bekende chauffeur. Onder het genot van Hollandse meezingers ging het dan met goed gevulde buikjes richting Eikelhof. Met de eindbestemming in zicht deed voorzitter Nico Pelleboer nog een woord van dank naar een ieder voor de gezellige dag, dit werd beantwoordt door een spontane inzet van “voor het bestuur nog een maal troelala…”. Al met al een zeer geslaagde dag en door velen gekenmerkt als ‘voor herhaling vatbaar!’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.