parkeren moet gratis brug over kanaal open

Dat zegt Wout Nieuwenhuis van Seinpost Adviesbureau. Hij voerde met ondernemers en winkelend publiek gesprekken over het centrum van Raalte en presenteerde zijn bevindingen dinsdag in zaal Zwakenberg.

“Er is een goed winkelrondje, maar er is een breuk. Als je de Grotestraat inloopt vanuit het hart van Raalte, houdt het op. “Uw consumenten waren niet mals, ze missen beleving, uitstraling, dynamiek.”

“Raalte heeft te weinig mooie panden. Weinig karakteristieke panden. Er zijn wel opvallende panden, maar er is ook een boel lelijks.”

“Er is eigenlijk geen mooie entree. Er zijn er heel veel, maar geen een is er mooi. De doorgangen van supermarkten naar het centrum zijn niet mooi. De filiaalbedrijven zijn te flets, ze laten het er een beetje bij zitten. Molenhof en De Waag zijn mislukt. Als dat je eerste confrontatie met Raalte is, dat wil je niet.”

Maar Nieuwenhuis zag ook goede dingen: “De structuur is wel goed. Er is geen concurrerend winkelgebied in de buurt, het centrum is schoon en veilig, je kunt er goed parkeren en er zijn stevige eigen ondernemers.”

Nieuwenhuis formuleert dit advies: maak je sterk als boodschappendorp en het basale winkelen. Gooi de boel niet op de schop, maar denk aan kleine, goedkope, effectieve ingrepen. En zorg dat je goed, makkelijk, liefst gratis kunt parkeren. De Markt weer naar het centrum en Booijink Veevoeders juist weer weg. En denk er ook eens over na om de Enkbrug weer voor auto’s open te stellen. Dan kun je ook van die kant het centrum weer in.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.