parcours raalter poort tocht flink opgefrist

De Raalter Poort Tocht, de mountainbiketocht van CRT Raalte, heeft een nieuw parcours gekregen. Op zondag 19 oktober wordt de elfde editie van de tocht gehouden. Het vertrek is als vanouds vanuit het clubhuis aan de Broeklanderdijk, maar de route is vernieuwd. Het aantal schouwpaden is drastisch verminderd, dat zal de meeste fietsers als muziek in de oren zal klinken.Deelnemers kunnen dit jaar kiezen tussen twee afstanden: 40 en 60 kilometer.

In de route zit voor elk wat wils. Leuke singletracks en mooie bospaden. Evenals andere jaren biedt de tocht de gelegenheid om over privéterreinen te fietsen waar je normaal gesproken niet mag komen. Hoewel de route veel uitdaging biedt in mooie singletracks, is de route ook zeer goed te rijden voor de nog niet zo geoefende mountainbiker en dus een prima gelegenheid om kennis te maken met de sport.

De tocht wordt grotendeels verreden over (zand)wegen en door de bossen in Salland. De route van 40 km gaat onder meer door het bos bij het Hoftheater, ’t Reelaer, het bos rond Omni Mobilae en de eerder genoemde privéterreinen. Bij de 60 km wordt de route nog uitgebreid met een prachtige lus over de Krieghuusbelten en langs het Overijssels kanaal. Let wel, dat CRT Raalte éénmaal per jaar de privéstukken mag gebruiken, dus vriendelijk verzoek aan de deelnemers om niet een week later de tocht nog een keer te fietsen.

De technische ondersteuning op de pauzeplek wordt ook dit jaar verzorgd door WR Bikes uit Haarle. Het Rode Kruis is present voor ondersteuning bij eventuele calamiteiten.

De start is vanaf het Carmel Wielerpark aan de Broeklanderdijk 5 in Raalte. Inschrijven kan vanaf 8.45 uur is de inschrijving in het clubhuis CRT Raalte. Tussen 9.00 uur en 10.00 uur kan gestart worden. Deelname kost 4 euro. Leden van de NTFU krijgen een euro korting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.