outdooractiviteiten voor syrische vluchtelingen

Ruim 110 vluchtelingen die verblijven in de tijdelijke opvang in de IJsselhallen in Zwolle hebben zich afgelopen dinsdag vermaakt in Heino. In overleg met het COA stelde Summercamp Heino het ChallengeRun parcours gratis voor ze open.

In de ochtend zijn de vluchtelingen met bussen opgehaald bij de IJsselhallen. De stemming zat er in de bus al goed in en ook op het terrein bleek het enthousiasme groot. Op het GoChallenge-terrein hebben de vluchtelingen kennisgemaakt met allerlei activiteiten zoals een hoogteparcours, klimtoren, kanovaren en kratstapelen.

Een aantal van hen heeft voor het eerst kennisgemaakt met een fiets. Voor degenen die tijdens het kanovaren een nat pak hadden gehaald werd hun kleding snel weer gedroogd in de wasserette van het Summercamp Heino.

Tussen de activiteiten door werden er bij de houtovens zelfgemaakte pizza’s gebakken. De animo bleek groot en al snel bood een aantal vluchtelingen aan om te helpen met pizzabakken. Een van hen gaf aan ooit in een vijfsterren restaurant kok te zijn geweest.

Outdoorpark GoChallenge wilde de vluchtelingen sportieve ontspanning bieden. Op die manier konden de asielzoekers de oorlog waarvoor ze zijn gevlucht even vergeten.

Niet alleen de vluchtelingen, maar ook de medewerkers van Summercamp Heino en GoChallenge hebben de dag als leuk en bijzonder ervaren. Vooral het enthousiasme en de verhalen van de deelnemers maakten grote indruk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.