oogstgave mooto krijgt 30500 euro

Het project strekt zich uit over 10 dorpen en 200 families. De pater Lazaristen zijn samen met de stichting Mooto en Bikoro vanuit het Belgische Retie partners van het dit project. De overleden broer van Klaas Vonk was pater Lazarist en werkte onder de bevolking in dit gebied bij de evenaar.

Het motto van het oogstgaveproject 2014 was ‘Volop kiemkracht’. Met de opbrengst van de oogstgave worden zaai- en pootgoed en gereedschap aangekocht. Ook worden de mensen geschoold om de nieuwe landbouwmethoden, het verwerken van de oogst en het vermarkten goed te laten verlopen. Op verwaarloosde cacaoplantages worden nu meerdere gewassen tegelijkertijd en afwisselend worden verbouwd. Daardoor komt er meer variatie in voedsel en kunnen producten worden verkocht. De verwerking van de cacaobonen wordt verder verbeterd, waardoor de opbrengsten hoger worden. Door een beter inkomen kunnen kinderen naar school en wordt toegang tot gezondheidszorg mogelijk.

Rik Raeymaekers was bijzonder blij met het bedrag, in Mooto kunnen ze daar echt veel mee doen. Hij vertelde de aanwezigen aan de hand van foto’s hoe de mensen daar leven en hoe de landbouw wordt verbeterd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.