olster band the shannons presenteert cd

De band The Shannons uit Olst presenteert zondag 19 oktober hun debuutalbum ‘Married man’ in Bierncafé De Heks aan de Brink 63 in Deventer. Hun cd met een mix van Folk, Iers, Cajun en zelfs een beetje country is voor een deel opgenomen bij twee maal Grammy Award winnend producer Dave Hennessy in Denemarken en de rest bij DeltaBeats Studie van Elio Debets in Deventer.

Bij de meespelende muzikanten staan een aantal verrassende namen als Dick Farrelly (getourd met Van Morrisson en Sinead O’Connor) en Mick O’Neill (vooral bekend als de toetsenist van Clannad Music en Siard de Jong van Fling)

The Shannon: ‘‘Toen we aan de cd begonnen wilden we alleen covers opnemen met onze eigen bewerking. Dave heeft ons zo geïnspireerd dat het uiteindelijk een mix is geworden van eigen werk met een paar covers. Er staan tien nummers op de cd. De eerste vijf zijn allemaal eigen werk, daarnaast één Ierse traditional, drie covers en een vertaling van een Nederlands nummer met een totaal eigen arrangement. We zeggen zelf dan ook dat er maar drie covers op staan. Deze hebben we toch op de cd gezet, omdat dit drie nummers zijn die heel populair zijn bij bezoekers van onze optredens. We vertellen graag alle verhalen rondom het maken van de cd tijdens de presentatie’’.

The Shannon wordt tijdens de release bijgestaan door Michel Buijs, drummer van de Deventer band Rocktopussy, Erik van Loo, contrabassist bij de band Caramba van Joris Linssen, Dave Hennessy, op gitaar. Onder andere bekend als engineer van U2, Sínead O’Connor en Van Morrisson en Siard de Jong, violist bij Fling en bekend van de vioolsolo op Cotton Eyed Joe van de Rednexx.

Bevriend muzikant Frank Blueka warmt de aanwezigen op met zang en gitaar. Het album is te koop voor 10 euro en kan vanaf 1 oktober gedownload worden via sites als Itunes, Deezer en Spotify. Bierencafé De Heks is deze middag zoals altijd vrij toegankelijk. Iedereen is welkom!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.