olst wijhe kapt monumentale boom

De gemeente, eigenaar van de boom, laat de boom op 27 oktober kappen. De zwarte populier is ongeveer 26 meter hoog en heeft een stamomtrek van bijna 6 meter. De boom is naar schatting tussen de 80 en 100 jaar oud.

Volgens de gemeente is de conditie van de boom de laatste jaren sterk verminderd. Ook is de oude populier aangetast door een tonderzwam, die voor houtrot zorgt. “Uit onderzoek blijkt dat de stam voor vijftig procent rot is. Daarnaast zijn twee stabiliteitswortels verrot”, meldt de gemeente.

Er zal geen nieuwe boom worden geplant, omdat in de omgeving van de te kappen boom meerdere bomen en een bosplantsoen staan, aldus de gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.