obs elshof moet dicht

“Heel treurig,” stelt Sieny Littink, directeur van de school. “Het feit dat we de oudste school van de provincie zijn, maakt het extra wrang. Een stuk geschiedenis verdwijnt.”

De school hield verschillende acties om leerlingen te werven, maar die wierpen geen vruchten af. “We hebben het hele jaar actie gevoerd, maar ouders zoeken stabiliteit voor hun kinderen,” stelt Littink. Met de dreiging van sluiting was die stabiliteit lastig te bieden. “Elshof ontgroent,” gaat de schooldirecteur verder. “Er worden geen nieuwe huizen gebouwd, huizen die te koop staan worden amper verkocht.” Daardoor krijgt de school geen nieuwe aanwas.

Hoewel de aanstaande sluiting van de school natuurlijk droevig stemt, laten ze op de school het hoofd niet hangen. “We hebben er alles aan gedaan en dat geeft een goed gevoel. We hebben het afgelopen jaar aardig wat tamtam gemaakt. Dat blijven we doen. We gaan niet geruisloos ten onder.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.