ntk bij sc overwetering groot succes

OLST – Dinsdag 14 oktober stond het Nederlands Techniek Kampioenschap op de kalender bij SC Overwetering. 45 Enthousiaste kinderen, voetballend bij verschillende verenigingen waaronder Diepenveen, Wijhe ’92 en zelfs Buitenboys, hadden zich opgegeven voor deze geweldige voetbaldag. Deze dag werd georganiseerd door SC Overwetering in samenwerking met Sportpartners.

Het ochtendprogramma bestond uit partijvormen gevolgd door verschillende techniek oefeningen. De kinderen werden hierbij begeleid door de enthousiaste trainers van SC Overwetering (Stefan Koers, Stefan Hekman, Ferdi Plette, Erik Koudijs en Bas Koudijs) die op deze dag werden bijgestaan door Johan Scholten (Trainer/Coach van de René Meulensteen Academie). Na het ochtendprogramma stond er een heerlijke lunch klaar in de kantine van Overwetering, verzorgd door Henny en Anton Dollenkamp.

Het middagprogramma was dit jaar extra speciaal, Sportpartners had voor het eerst in de geschiedenis van het NTK zogenoemde SMARTGOALS meegenomen. Deze goals, voorzien van LED-verlichting zorgden voor veel enthousiasme en plezier bij de kinderen. Door de oefeningen met de SMARTGOALS wordt het ruimtelijk inzicht en de snelle verwerking van informatie optimaal getraind. De kinderen leren zo om snel te anticiperen op veranderende spelsituaties. De SMARTGOALS worden onder andere gebruikt door de Frank de Boer, René Meulensteen en de PSV-jeugdopleiding!

Gedurende de dag werden alle spelers door de trainers beoordeeld, de spelers kregen deze beoordeling mee in de vorm van een rapport. Daarnaast ontvingen zij een t-shirt, een bal, het voetbalblad goal en een mooie medaille. Aan het eind van de dag werd er in iedere categorie tevens een winnaar gekozen die op 26 oktober mag aantreden tijdens de finaledag van het NTK op Papendal.

De winnaars in de verschillende categorieën zijn geworden:

Categorie 6 jaar: Senne Stempher

Categorie 7-8 jaar: Nick Samson

Categorie 9-10 jaar: Milan Plette

Categorie 11-12 jaar: Wout van Loon

Categorie meisjes: Tara te Wierik

Meer foto's