nieuwe regeling fiets vd zaak nog mogelijk

In Salland gaan veel medewerkers met de fiets naar hun werk. Vaak is die fiets aangeschaft via het Fietsplan, een fiscale voordeelregel die nog geldt tot 1 januari 2015. Dan wordt de nieuwe werkkostenregeling (WKR) ingevoerd. Caroline Kruiper van Kruiper Tweewielers in Raalte: “Veel klanten zeggen ons dat ze het jammer vinden dat het fietsplan stopt en maken nog snel gebruik van dit mooie voordeel. Toch is er ook in de nieuwe WKR nog van alles mogelijk”.

Even de feiten op een rijtje. De WKR wordt verplicht ingevoerd per 1 januari 2015 voor alle werkgevers in Nederland. Met de WKR kunnen werkgevers hun personeelsleden tot een vooraf vastgesteld percentage van de totale loonsom onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om een fiets, bedrijfsfitness, kerstpakketten of personeelsfeesten. Het is dus niet zo dat met de komst van de WKR de fiets van de zaak niet meer verstrekt kan worden. Integendeel, de mogelijkheden worden eigenlijk alleen maar uitgebreid. Binnen de WKR heeft u in 2015 een vrij beschikbare ruimte van 1,5 % van uw totale fiscale loonsom, die u kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Vanaf 1 januari 2015 is dit percentage verlaagd naar 1,2%. Komt u boven deze grens? Dan betaalt u een eindheffing van 80%. Gezien de aanschafprijs van een fiets zit je al snel boven die grens!

Leasen van een E-bike

Caroline Kruiper: “In de nieuwe WKR zijn er nog goede mogelijkheden om uw medewerkers te stimuleren om de auto te laten staan en op de fiets naar het werk te komen. U kunt bijvoorbeeld een deel van de vrije ruimte in de WKR gebruiken voor het leasen van een elektrische fiets. Voor veel medewerkers is de aanschaf van een e-bike een te grote uitgave. Dan is leasen een gezonde, groene en secundaire arbeidsvoorwaarde die gemakkelijk ingezet kan worden”. Kruiper Tweewielers kan dit voor u verzorgen, waarbij ze samenwerken met Leasefiets.nl. “Uw medewerker kan gewoon bij ons een fiets uitzoeken en de reparaties en onderhoud vakkundig bij ons laten uitvoeren. Leasefiets.nl zorgt voor de administratieve afhandeling. Het leasecontract sluit u via hen af en ook de betaling gaat via de leasemaatschappij”, aldus Caroline.

Talrijke voordelen

Het leasen van een E-bike voor uw personeel heeft voor u als werkgever talrijke voordelen. Er worden minder autokilometers gemaakt, u heeft minder parkeerruimte nodig, geen operationele en administratieve rompslomp en bovenal fitte medewerkers. Ook de positieve effecten voor uw werknemers met een geleaste E-bike zijn legio. Met de fiets naar het werk is beter voor de conditie, geen bijtelling, elk type fiets is mogelijk en geen hoge aanschafkosten. Bovendien is de aanschaf inclusief onderhoud en reparatie, diefstal-, casco-, ongevallen opzittenden- en verhaalsrechtbijstandsverzekering, pechhulp en vervangend vervoer. Na drie of vier jaar is overname mogelijk en/of de werknemer zoekt een nieuwe fiets uit.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het leasen van een E-bike? Kom dan langs en Caroline Kruiper legt het graag aan u uit. U kunt ook een afspraak maken voor uitleg op uw bedrijf.

Kruiper Tweewielers Aakstraat 15 8102 HH Raalte T: 0572 – 36 28 00 E: info@kruipertweewielers.nl

I: staging2.kruipertweewielers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.