nieuwe burgemeester is trots en vereerd

“Ik krijg erg veel enthousiaste reacties,” aldus Dadema. “Er heerst veel verrassing in mijn omgeving. Voor mij is het een enorme opluchting. Ik had niemand verteld over mijn sollicitatie, alleen een paar vertrouwelingen, familie en een paar vrienden.”

De nieuwe burgemeester woont nu nog met zijn vrouw en twee kinderen in Den Haag, maar wil zo snel mogelijk naar de gemeente Raalte verhuizen. “Mijn roots liggen in Heino, dus ik kan er relatief makkelijk onderdak vinden. Mijn gezin komt niet direct mee hoor, mijn kinderen moeten eerst hun schooljaar afmaken.”

Wat we van Dadema als burgemeester mogen verwachten? “Ik ben een zeer toegankelijk persoon en dat wil ik ook in de gemeente blijven. Ik wil er veel op uit, mensen betrekken bij de besluitvorming, meer burgerparticipatie.”

Dadema is 39 jaar oud, woont in Den Haag en heeft een vrouw en twee kinderen. Dadema heeft duidelijke binding met de gemeente Raalte. Hij werd namelijk geboren in Heino, ging daar ook naar de basisschool en volgde middelbaar onderwijs in Raalte. Zijn moeder is nog steeds woonachtig in Heino.

Martijn Dadema is op dit moment nog afdelingshoofd wapenexportbeleid in de directie veiligheidsbeleid van het ministerie van buitenlandse zaken. Ook heeft hij meerdere bestuursfuncties bekleed, zoals bij de VN Milieu. Dadema is lid van de partij Groen Links.

De benoeming van de nieuwe burgemeester is overigens nog niet helemaal definitief. Het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties moet de benoeming nog goedkeuren. Het streven van de Raalter gemeenteraad is om Dadema voor eind dit jaar te benoemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.