nieuw voorstel sportbezuinigingen

Het beëindigen van sportsubsidies, besparen op de schoonmaak van sportaccommodaties, het onderhoud van de groen rond sportvelden door verenigingen laten doen en een streep door schoolzwemmen halen. Het is slechts een greep uit het nieuwe voorstel van het Raalter gemeentebestuur om te bezuinigen op sport. Want in het voorstel staat ook om met nog meer vrijwilligers te gaan werken bij de Tippe en sporthal Hoogerheyne te verkopen aan Heinose sportverenigingen.

Volgens Raalte is het nieuwe voorstel tot stand gekomen na gesprekken met sportverenigingen. Wethouder Gosse Hiemstra: “In juli nam de gemeenteraad het besluit om fors te bezuinigen om de begroting sluitend te krijgen. Dit heeft consequenties op alle vlakken, dus ook voor de sport. Met dit alternatieve voorstel kunnen we hopelijk de gevolgen van de bezuinigingen voor sportend Raalte kleiner maken.”

De gemeenteraad neemt bij de begrotingsbehandeling op 6 november een besluit over dit alternatief. Op maandag 27 oktober kunnen inwoners van de gemeente Raalte hun mening over de begroting geven tijdens een hoorzitting in het gemeentehuis.

Op 3 juli nam de gemeenteraad van Raalte een besluit over bezuinigingen voor de komende jaren. Om de gemeentebegroting sluitend te houden, moet de komende jaren een bedrag oplopend tot structureel 3,3 miljoen euro worden bespaard. De raad besloot dat op het gemeentelijk sportbeleid in 2018 326.000 euro moet worden bespaard. De gemeenteraad vroeg het college nadrukkelijk om met alternatieven te komen.

Hoogerheyne

Al eerder is door Heinose binnensportverenigingen gevraagd of zij Hoogerheyne van de gemeente over kunnen nemen. De gemeente heeft hier met de verenigingen over gesproken. De besturen van de verenigingen moeten hier nog besluiten over nemen. De eventuele overdracht zou per 1 januari 2016 gerealiseerd kunnen worden.

De Tippe

Tot slot blijft de gemeente de ambitie bestaan om meer vrijwilligers bij zwembad De Tippe te betrekken. Uit overleg tussen Raalte en de Stichting Vrienden van de Tippe blijkt dat het volledig overschakelen op vrijwilligers niet realistisch is. Wel blijkt dat de betrokkenheid bij het zwembad groter wordt. De gemeente schat daarom in dat een verdere besparing op personeelskosten mogelijk is, indien het aantal vrijwilligers blijft groeien. De bezuiniging wordt beperkt tot 30.000 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.