nieuw heeten super super trots op belte

In de artikelen die in dit dossier staan beschrijven hoe de accommodatie tot stand kwam. Gisteren werd die lange weg van 2006 tot nu groots gevierd. Iedereen die meegewerkt had aan de totstandkoming was er. Dus waren bijna alle 1100 Nieuw-Heetenaren er. En wie niet kon (zoals wethouder Wagenmans), die had een videoboodschap ingezonden.

De avond begon vertraagd. Want ja, iedereen kreeg eerst een kopje koffie aangeboden. En vervolgens mocht je met die koffie de spiksplinter nieuwe sporthal niet in. Filevorming krijg je bij een enorme publieke belangstelling.

Het symbolische huwelijk van Theo Sport (Bosman) en Willy Cultuur (Bouman) vertegenwoordigde de daadwerkelijke samenvoeging van sport en cultuur. Burgemeester Piet Zoon vertrok het huwelijk, een hogere ambtenaar in de burgerlijke stand is er in Raalte niet. Zoon zei blij te zijn dat de procedure rondom de nieuwe accommodatie zo lang geduurd heeft: “Uiteindelijk heeft dat geleid tot dit unieke concept en deze prachtige accommodatie.”

Bij een bruiloft horen toespraken en ‘stukkies doene’ die er ook op deze fake-bruiloft waren. Met allemaal lovende invalshoeken. Vooral de saamhorigheid van ‘dat hebben we met z’n allen toch maar mooi voor elkaar gekregen’ vierde hoogtij.

Het officiële deel van de avond eindigde in een presentatie van alle clubs, verenigingen, instellingen en dies meer zij die gebruik maken van De Belte. Ze kregen per stuk twintig seconden zich te presenteren, en toch duurde dat zo maar een dik kwartier. Dat kwam niet alleen door de stroomstoring halverwege, maar vooral door het grote aantal groeperingen dat De Belte gaat gebruiken: dans, gym, zumba, mien, koor, kaartclub, volleybal, voetbal, handbal, tennis, bieb, toneel, en dan vergeten we er ook nog een boel. Die komen hier dan vast in reactie wel onder te staan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.