niet met olympische gedachte naar ajax

in de Arena een goed resultaat neer te zetten, maar we gaan in ieder geval spelen met de intentie dat we de punten meenemen naar Deventer”, vertelt de coach.

Booy kan in Amsterdam voor het eerst sinds tijden weer beschikken over Alex Schalk. De aanvaller is hersteld van zijn blessure aan de hamstring en zal op de bank zitten in de Arena. “Het is de beloning voor zijn revalidatie, want daar heeft hij heel veel energie ingestoken. Hij zal nu minuten moeten gaan maken om weer volledig inzetbaar te zijn”, licht Booy zijn plek op de bank toe. Omdat de beloften aankomende week niet spelen in competitieverband is het voor de hand liggend dat Schalk zijn rentree maakt tegen Ajax.

Sander Duits en Fernando Lewis, die tegen Zwolle beide naar de kant gingen, zullen gewoon spelen in Amsterdam, waardoor Eagles in dezelfde formatie als tegen PEC Zwolle op het veld zal verschijnen. Lesly de Sa is de laatste speler die nog in de lappenmand zit bij Eagles. Een bijna volledig fitte selectie zorgt er voor dat Booy keuzes moet gaan maken. Niet alle spelers zullen op de bank plaats kunnen nemen en Booy heeft er voor gekozen dat Jules Reimerink in Deventer achterblijft.

Vorig seizoen kende Eagles een wedstrijd met twee gezichten in Amsterdam. In de eerste helft kon het redelijk meekomen met Ajax, waardoor de ruststand 0-0 was. Aan het eind van de rit stond er echter een uitslag van maar liefst 6-0 op het scorebord. “De doelpunten in de tweede helft vorig seizoen vielen veel te snel”, weet Booy zich ook te herinneren. “Ik vind het echter een mooie gelegenheid om te laten zien dat we als team progressie hebben geboekt. We gaan ons dan ook niet aanpassen aan de tegenstander, want dat is ook voor het team niet fijn. We zullen ook tegen Ajax ruimtes krijgen en die zullen we moeten benutten door lang genoeg de bal in het bezit te hebben.”

Mocht Eagles winnen van Ajax, dan is dat voor het eerst in de historie. “Dat zal ook eens in de boeken genoteerd moeten worden, net zoals het feit dat we de IJsselderby nog nooit twee keer achter elkaar hadden gewonnen voor vorig weekeinde”, blikt Booy met vertrouwen vooruit.

De wedstrijd tegen Ajax begint om 20.45 uur en is live te volgen via het Twitteraccount @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.