martijn dadema nieuwe burgemeester raalte

Martijn Dadema wordt de nieuwe burgemeester van Raalte. Althans, als het aan de gemeenteraad ligt. De raad heeft Dadema voorgedragen als opvolger van burgemeester Piet Zoon. Zoon gaat 1 december met pension.

Dadema is 39 jaar oud, woont in Den Haag en heeft een vrouw en twee kinderen. Dadema heeft duidelijke binding met de gemeente Raalte. Hij werd namelijk geboren in Heino, ging daar ook naar de basisschool en volgde middelbaar onderwijs in Raalte. Zijn moeder is nog steeds woonachtig in Heino.

Martijn Dadema is op dit moment nog afdelingshoofd wapenexportbeleid in de directie veiligheidsbeleid van het ministerie van buitenlandse zaken. Ook heeft hij meerdere bestuursfuncties bekleed, zoals bij de VN Milieu. Dadema is lid van de partij Groen Links.

Dadema heeft aangegeven dat hij op zo kort mogelijke termijn naar Raalte verhuist.

De benoeming van de nieuwe burgemeester is nog niet helemaal definitief. Het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties moet de benoeming nog goedkeuren. Het streven van de Raalter gemeenteraad is om Dadema voor eind dit jaar te benoemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.