marienheem maakt het de koploper lastig

Mariënheem heeft net geen punt weten te pakken tegen koploper Heracles. De ploeg van Sander Brinkman keek lang tegen een kansloze 3-0 achterstand aan, maar wist knap terug te komen tot een 3-2 tussenstand. Echter wist Heracles op kwaliteit de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd het 5-2.

“De uitslag was geflatteerd”, zo begon Sander Brinkman zijn analyse over de wedstrijd van zondagmiddag. “Heracles heeft zeker goede spelers en ik denk ook zeker dat zij kampioen gaan worden, maar een puntje hadden wij zeker kunnen pakken”, ging hij verder.

Met rust stond de ploeg uit Mariënheem tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. De eerste helft was zeer gelijk opgaand. Beide partijen probeerde te voetballen en er waren kansen over en weer. “Wij hebben ook een paar goede kansen gehad op de gelijkmaker, maar helaas maakte wij onze kansen niet af”, vervolgde de trainer.

De tweede helft begon met spektakel. Een speler van Mariëheem schoot vanaf de aftrap direct tegen de onderkant van de lat. “Als zo’n bal erin gaat kan de wedstrijd zomaar anders lopen”. Omdat Brinkman meer risico ging nemen vielen er gaten achterin. Voornamelijk de pijlsnelle rechtsbuiten van Heracles wist hier dankbaar gebruik van te maken. Hij zorgde voor de twee en de 3-0.

Mariëheem leek uitgeschakeld in deze wedstrijd. Echter koos Brinkman er voor om achterin één-op-één te spelen. “We moesten toch risico nemen. Mijn spelers geven nooit op, als staan ze met 3-0 achter. De veerkracht in dit team is enorm”, zei Brinkman. Dat deze veerkracht aanwezig is liet de hoofdmacht dan ook zeker zien.

Randy Bloeme wist in de 76e minuut de 3-1 binnen te werken. Niet veel later tekende laatste man Simon Rijsemus vanuit een corner voor de aansluitingstreffer. “Het geloof werd steeds groter. Na de 3-1 al. Toen het 3-2 stond was er nog een incident in het penaltygebied. Ik vind dat de scheidsrechter een penalty had moeten geven, maar hij deed dit niet. Daarmee kan je zomaar op 3-3 komen en weet je niet wat er gaat gebeuren”, meldde de trainer van Mariënheem.

Omdat Mariënheem hartstochtelijk opzoek was naar gelijkmaker vielen er gaten achterin. De ploeg van Sander Brinkman stond met vier spitsen te voetballen de laatste tien minuten. Hierdoor kon de snelle rechtsbuiten, die nog steeds in het veld stond, gebruik maken van de ruimte. Hij nam zijn aandeel in de laatste twee treffers van Heracles. Hierdoor eindigde de wedstrijd teleurstellend in een 5-2 eindstand.

Op dit moment staat Mariënheem op een vierde plaats. Trainer Sander Brinkman zal aan het eind van dit seizoen tekenen voor deze plek: “Onze doelstelling is de top-5. Ik denk wel dat we in een enorm sterke competitie spelen. Heracles lijkt een tikje beter dan de rest, maar de nummers twee tot en met zeven zijn echt gewaagd aan elkaar”.

Over twee weken speelt Mariënheem thuis tegen Zenderen Vooruit. Op dit moment staat Zenderen Vooruit op een vijfde plek met hetzelfde aantal punten als Mariënheem. Een kleine topper dus die wordt gespeeld om 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.