lourdesbeleving in pauluskerk raalte

In de Pauluskerk aan de Westdorplaan in Raalte wordt zaterdag een bijzondere gecombineerde dienst gehouden. Wie ooit in Lourdes op bedevaart is geweest, zal met voldoening terugblikken op twee hoogtepunten. Dat zijn de Internationale Hoogmis en de Mariale Lichtprocessie. De Lourdesviering op zaterdag 18 oktober bevat beide vaste onderdelen van een complete bedevaart.

Elke woensdag en elke zondag is de ondergrondse basiliek Pius X in Lourdes volledig bezet met zo’n 20.000 pelgrims, die van over de hele wereld bijeen komen om de indrukwekkende Hoogmis bij te wonen. In 7 talen wordt gezongen en gebeden. Zieken zowel als gezonden zijn daarvan altijd zeer onder de indruk.

De Mariale Lichtprocessie is niet alleen een feeëriek schouwspel, maar heeft vooral alle kenmerken van oprechte devotie. Iedere avond gaan op de Esplanade in Lourdes tienduizenden kaarsjes omhoog onder het zingen van het bekende Ave, ave, ave Maria. Wie deze emotionele gebeurtenis heeft meebeleefd, zal er jaren later nog met eerbied over spreken.

Deze twee belevenissen komen vanaf 19.00 uur samen in de Pauluskerk in een speciale viering. De dienst zal worden geleid door Pastoor Ton Huitink uit Baarn en geassisteerd door diaken Marc Brinkhuis uit Schalkhaar. Beide heren zijn bestuursleden van de Vereniging Nederlandse Bedevaarten. Behalve een jaarlijkse traditie in de Pauluskerk is deze viering ook een opmaat voor de Aartsbisdombedevaart in mei 2015. Voor wie alvast kennis wil maken met de sfeer van Lourdes, is dit een prachtige gelegenheid.

Het gemengd koor van de Pauluskerk zingt behalve de bekende Lourdesliederen ook de themaliederen van 2014. Een feest van herkenning dus voor wie al eens op bedevaart is geweest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.