kolbe stille kracht op de achtergrond

Soms heb je het voorrecht dat je op bezoek mag bij een bedrijf waarbij je al snel tot de conclusie komt dat onderneming en ondernemer een twee-eenheid vormen. Met andere woorden: het karakter van de eigenaar is weerspiegeld in de dienstverlening van het bedrijf. Dit is zeker van toepassing op Karl Kolbe en zijn geesteskind Kolbe rijplaten en bouwhekken. “Ik wil betrouwbaar en duidelijk zijn. Zo ben ik opgevoed.”

We treffen het. In wat hij omschrijft als de drukste week van het jaar valt onverwacht een afspraak uit en hij heeft dus meer tijd om de geschiedenis van zijn bedrijf uit de doeken te doen. Dat is de moeite waard. Zeker waar het gaat om de moed jezelf in een wereld te storten waar je op dat moment geen kennis van hebt.

“Ik kende eigenlijk niets anders dan het familiebedrijf in tentenverhuur dat ik later heb overgenomen. Van mijn zestiende tot mijn veertigste ben ik alleen in de tenten werkzaam geweest. Dat ging prima tot ik begin deze eeuw gedwongen werd veel te investeren om aan allerlei ARBO-regels te voldoen. Prima richtlijnen hoor, maar de grote investering was voor mij mede aanleiding om te stoppen.”

Kolbe kon zijn hal verhuren en zelf stapte hij drie dagen in de week achter het stuur van een vrachtwagen. “Ik kwam vrij veel in het westen en daar zag ik iedere keer dat men veel meer bezig is met rijplaten dan in het noorden en oosten van het land. Ik ben achter de computer gekropen en kwam tot de ontdekking dat hier nauwelijks bedrijven waren die zich hebben gespecialiseerd in de verhuur van rijplaten.”

[b]Radiografisch bestuurbaar[/b[

Een gat in de markt dus, maar tegelijkertijd een sprong in het diepe. “Inmiddels had ik een aantal bedrijven gezien die professioneel actief zijn en een aantal die zoiets hebben van ‘ik zie het allemaal wel’. Ik heb mezelf beloofd dat ik alleen tot de eerste categorie wil behoren. Ik houd van goede afspraken. Deze moeten duidelijk op papier komen en ook worden nageleefd”, aldus de Dalfsenaar die bekent dat het in de beginjaren best een gevecht was om naamsbekendheid op te bouwen. “Ik gaf mezelf enige tijd om te bewijzen dat ik er voldoende omzet uit kon halen. Gelukkig kon ik vier jaar geleden besluiten om alleen met de rijplaten verder te gaan.”

Kolbe levert rijplaten van verschillende breedtes, lengtes en diktes. Dat maakt hem bij veel bedrijven geliefd, want de toepassingen zijn divers. Van looppaden tijdens het Stöppelhaene-feest in Raalte tot een stabiele basis voor telescoopkranen om in een hoogspanningsmast te kunnen werken. Van een stevige ondergrond om gekapt hout uit het bos te slepen tot een paar kunststof rijplaten om in een particuliere tuin het gewicht van een graafmachine te kunnen dragen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. “Terreinverharding in de meest brede zin van het woord”, vat hij het zelf samen.

Dat Kolbe de zaken professioneel aanpakt, blijkt wel uit de eigen wasstraat bij het bedrijf. “Ik houd scherp in de gaten dat de rijplaten schoon naar de klant gaan.” Ook is hij inmiddels in het bezit van een zeer moderne en radiografisch bestuurbare rijplatenauto. “Een gigantische investering, maar het is veiliger en ik merk dat het de klanten aanspreekt”, besluit de ondernemer, niet voordat hij ook nog even stilstaat bij zijn grote assortiment bouwhekken (met of zonder zeil) die worden gebruikt voor het afzetten van bouwplaatsen en evenementenlocaties.

Kolbe rijplaten en bouwhekken

De Singel 2

7722 RR Dalfsen

T: 0529 433767

E: info@kolbe.nl

I: staging2.kolbe.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.