klink nijland kwiek wint in extremis

Klink Nijland Kwiek heeft zaterdagavond in eigen huis een spectaculaire overwinning geboekt. In Raalte werd United/Breda met 23-22 verslagen. De winnende treffer viel in de allerlaatste seconde dankzij een 7 meterworp van Charlaine Logtenberg.

Klink Nijland Kwiek, dat vorige week wist te winnen van VELO, zette de goede lijn door tegen United/Breda en pakte de zege in de een zinderende wedstrijd. In de eerste helft had de Raalter equipe veel moeite om tot goed uitgespeelde kansen te komen. In de dekking lieten de dames ook weinig door, waardoor er een gelijk opgaande wedstrijd kwam. Na 15 minuten spelen stond de stand op 6-6. In het laatste kwartier werd United Breda iets sterker en stond het op een gegeven moment met twee punten voor.

Op dat moment kwamen de dames in ondertal. Dat was het moment waarop United Breda de voorsprong had kunnen vergroten. Maar Klink Nijland Kwiek verdedigde goed en kon zelfs de achterstand verkleinen. De Raaltese dames konden in het vervolg van de eerste helft de gelijkmaker maken en daarmee kwam de ruststand op 12-12.

De formatie van Arthur Langendijk had vooral moeite de nummer 14, Lieke Diender (oud speelster van Kwiek), van Breda. Zij scoorde maar liefst zeven keer in de eerste helft en leek ongrijpbaar.

Klink Nijland leek zich dat ook te bedenken en startte in de tweede helft met een 5-1 dekking en zette daarmee nummer 14 Lieke Diender vast. Waar het in de verdediging goed stond lukte het maar niet om in de eerste minuten van de tweede helft door de defensie van Breda te komen. Naarmate de tweede helft vorderde werd er meer op wilskracht gehandbald.

Beide teams wisten niet van opgeven en dat maakte het voor het publiek zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Met nog maar 1 minuut te spelen was de stand 22-22 en Breda was in de aanval. Klink Nijland wist deze aanval te verijdelen en met nog maar 20 seconden te spelen kregen de Raalter dames zelfs nog kans om met de overwinning er van door te gaan. In een hoog tempo van spelen zorgden Charlaine Logtenberg en Romy ten Cate ervoor dat de bal bij Rosanne Blankhorst kwam. De hoekspeelster aarzelde geen moment, maar zag haar kans om op doel te schieten voorbij gaan, omdat een speler van United Breda haar het scoren belette op een onreglementaire manier.

De tijd was eigenlijk al voorbij maar de Raalter equipe kreeg nog een laatste 7 meter worp en die werd verzilverd door Charlaine Logtenberg. Klink Nijland Kwiek wint hiermee met 23-22 en blijft daarmee goede zaken doen in de Eerste Divisie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.