judo terug in lemelerveldse sportgelederen

Ruim dertig jaar geleden werden de laatste ippons uitgedeeld op de judomatten in Lemelerveld, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. Liefts zeventig enthousiaste judoka’s uit de regio stonden te trappelen om hun judokunsten te vertonen.

Dat judo wel degelijk leeft in Lemelerveld, werd zaterdag tijdens het eerste Lemelerveldse judotoernooi sinds jaren wel bewezen. “Van de zeventig deelnemers komen er toch zeker zo’n twintig uit Lemelerveld”, vertelt Erik Wesseling, organisator van het toernooi en bestuurslid van Judovereniging Salland. “En hier zie je alleen nog maar de kinderen tot veertien jaar. Er zijn er ook nog een aantal die om en nabij de achttien zijn, maar wij hebben voor vandaag gekozen voor een maximumleeftijd van veertien jaar.”

De reden dat Judovereniging Salland voor een maximumleeftijd van veertien jaar heeft gekozen is volgens Wesseling niet vanwege te weinig animo onder de oudere jeugd: “Die keuze heeft meer met de regels te maken. De matten die we nu gebruiken zijn bijvoorbeeld prima voor de kinderen tot en met veertien jaar, maar voldoen niet aan de eisen voor de oudere jeugd. Bovendien is het bij de oudere jeugd en de ‘senioren’ verplicht om officiële scheidsrechters aan te stellen.”

Niet alleen de jonge judoka’s, maar ook het publiek is in grote getale afgekomen op het judotoernooi. De tribune van de sporthal in Lemelerveld is goed gevuld en dit is volgens Wesseling ook wel logisch. “Bij judo is het namelijk niet zo dat er ieder weekend een wedstrijd is, zoals dat bij voetbal bijvoorbeeld wel het geval is. Bij een toernooi zie je dan meestal volle tribunes, omdat de ouders hun kinderen graag aan het werk willen zien wanneer dit kan.”

Met de komst van judo naar Lemelerveld kan er weer een extra sport aan het lijstje worden toegevoegd. Bovendien betekent dit de komst van een nieuwe individuele sport naar het dorp. “Als je nu in Lemelerveld kijkt zie je eigenlijk bijna alleen maar teamsporten”, zegt Wesseling. “Sommige jongens en meisjes willen liever voor zichzelf sporten en vinden het maar niets om samen met anderen een team te vormen. Daarom is het belangrijk dat er ook voldoende keus is voor individuele sporters.”

Ben jij ook iemand die graag voor zichzelf sport? Of wil je juist naast je teamsport nog een individuele sport beofenen? Judovereniging Salland ontvangt je met open armen. Kijk voor meer informatie op staging2.jvsalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.