Home / archiefcentraal / jota weekend ook bij scouting raalte

jota weekend ook bij scouting raalte

Scouting Raalte heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het JOTA. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Scouting groepen van over de hele wereld zenden dan met radio’s door de ether om contact te leggen met elkaar.

Dit zenden wordt ondersteund door zendamateurs. In Raalte is Ton van Amerongen de zendamateur die de scouts al jaren ondersteunt, Ton is de scouting zo leuk gaan vinden dat hij sinds een paar jaar ook lid is geworden van Scouting Raalte en maandelijks aan de Leidingstam opkomsten deelneemt.

Voor een goede verbinding is onder andere een hoge antenne erg belangrijk, hiervoor is de samenwerking gezocht met kraanbedrijf van Straaten uit Raalte. Het hele weekend stond er een kraan waar de antenne in hing.

Alle groepen waren wel betrokken bij de JOTA. Op vrijdag avond was de aftrap voor de oudste leden, deze hadden een spel crazy 88. Het echte zenden gebeurde ’s nachts en zaterdag overdag. Er is contact gelegd met scouting verenigingen over de hele wereld zoals USA, Rusland, India, Italië, Duitsland, Finland, en nog veel meer.

Op zaterdagochtend was er voor de Bevers (jongste leden) een hele speciale verbinding. Er was contact gelegd met Spanje en niemand minder dan Sinterklaas deed daar ook mee aan de JOTA. De Bevers konden allemaal even met Sinterklaas praten en alvast iets doorgeven wat ze graag willen krijgen.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.