jordaan houdt nederlanders van zege

Hoewel vrijwel alle internationale springrubrieken op CSI Salland in Mariënheem gedomineerd worden door Nederlandse ruiters, ging de hoofdprijs op zaterdagavond naar de stal van Jos Lansink in België. Dat is waar Ibrahim Bisharat uit Jordanië al enige jaren verblijft. De drievoudig olympisch deelnemer won de 1.40m Medium Tour finale om de Nijboer Interieur & Design Prijs.

In deze 52 ruiters tellende rubriek haalden er tien de barrage, waarin Annet Willems-Vos uit Wierden veel indruk maakte. De echtgenote van Robert Vos, die de rubrieken op 1.40m niveau op donderdag en vrijdag wist te winnen, zat op een negenjarig, imponerend springende Armagedon (Solitair x Cavalier) die nog veel meer in z’n mars heeft dan dit niveau. Annet Willems werd knap tweede, nadat Ibrahim Bisharat een riskante, maar geslaagde binnendoor route nam met de elfjarige vosruin Bowie Z (Balou du Rouet Z x Jumpilot).

Ibrahim Bisharat, die recent nog deelnam aan de wereldkampioenschappen met een ander paard, is blij met de zege. “Bowie Z heeft er de leeftijd voor, maar hij is nog erg onervaren en hij liep voor het eerst op dit niveau. In korte tijd heeft hij enorm veel progressie gemaakt en ik hoop dat hij volgend jaar zomer een paar grote Grand Prix’s gaat springen. CSI Salland past uitstekend in de opbouw van mijn paarden, maar het is ook een heel fijn concours om het indoorseizoen mee te beginnen. De parcoursbouwer doet hier echt een heel goede job. Hij begint de eerste dagen met niet te lastige parcoursen en bouwde de moeilijkheidsgraad naar vanavond vakkundig op.”

De derde prijs ging naar Niels Nanning met de zelf gefokte Belrose (Action Breaker x Equador). Sander Geerink op Adelgraaf (Burggraaf x Voltaire) en Suus Kuyten op Dallas du Domaine Z (Darco x Calido I) waren sneller dan Annet Willems-Vos, maar finishten als vierde en vijfde met een balk.

In de overige rubrieken viel Jesper Romp op, die inmiddels drie proeven gewonnen heeft. Hij pakte zaterdag de 1.30m ICNN Drachten Prijs met Lancelot du Paradis (v. Enzo du Reverdy), die in eigendom is van de vader van Ibrahim Bisharat, en won de 1.20m Heineken Prijs met Vive la Vie (v. Emilion). Respectievelijk tweede waren hier Sander Geerink met Spectrum (v. Spartacus) en Maureen Bonder met Une Star de Bacon (v. Quick Star). De 1.25m Jumping de Achterhoek Prijs kwam op naam van Conor Drain uit Ierland met Carmauxgraaf (v. Quasimodo Z). Suus Kuyten werd hier tweede op Wellington Times (v. Londontimes).

In de finale om de Roelofsen Raalte Salland Cup klasse M voor landelijke ruiters ging Sander Naber met de winst aan de haal. Hij reed de zeer beloftevolle merrie Di Zigeunerin VDL (v. Zavall VDL). In de finale klasse L op vrijdag was Jannine van der Pol de beste met Colfajz (v. Bright Speed).

CSI Salland sluit morgen zondag af met drie internationale rubrieken, waarvan de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland om 15.00 uur begint. De toegang is gratis. staging2.csisalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.