jeugd leert omgaan met landbouwverkeer

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de St Aloysiusschool uit de Boskamp en A Bosschol uit Wesepe krijgen donderdagochtend een wel heel speciale bijscholing. Op deze dag leren ze in en rondom de sporthal De Hooiberg in Olst hoe ze in het verkeer veilig omgaan met grote landbouwvoertuigen. Voor kinderen die zelfstandig naar het voortgezet onderwijs moeten fietsen, is dat niet altijd even eenvoudig.

Tijdens het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL) ervaren de leerlingen

de gevaren, door op en rond de voertuigen verschillende opdrachten uit te voeren. Dit doen zij onder begeleiding van AOC studenten en loonwerkers. Op het terrein krijgen ze uitleg en worden ze geconfronteerd met de grote voertuigen en de gevolgen van fietsgedrag. Tenslotte volgt een uitgebreide evaluatie, waarin besproken wordt wat de kinderen geleerd hebben.

Loonbedrijf Jansen Heeten BV, Loonbedrijf Markvoort, Gubbels Loonbedrijf BV en Jansen Wijhe Loonbedrijf en Grondwerken BV brengen een grote hakselaar en trekkers met ploeg, schudder, kieper mee naar de sporthal.

Ook de verkeersouders, gemeente Olst-Wijhe, en AOC-Oost opleidingen zijn aanwezig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.