Home / archiefcentraal / huwelijk van sport en cultuur opent belte

huwelijk van sport en cultuur opent belte

Theo Bosman is namelijk voetbalscheidsrechter in Nieuw Heeten, Willy Bouman is actief bij het Timmermanshuis. Sport en cultuur komen met het nieuwe dorpshuis, net als bij een huwelijk onder één dak te wonen. Het ‘huwelijk’ werd door burgemeester Piet zoon voltrokken.

De openingshandeling, die om 19.00 uur plaats zou vinden, liep overigens aardig wat vertraging op. Er waren zoveel enorm veel mensen naar de Belte gekomen, dat het flink wachten was voordat iedereen een plekje had gevonden.

Overigens is het met de openingshandeling nog niet voorbij in Nieuw Heeten. Vanavond zijn er nog allerlei activiteiten, shows en uitvoeringen, zaterdag is er van 13.00 uur tot 16.00 uur open huis. Ook dan zijn er diverse clinics en demonstraties in de hele MFA.

Er zijn veel activiteiten die worden verzorgd door alle gebruikersgroepen van de Belte zoals zang, gym, alle takken van sport, iconen schilderen, muziek, toneel en ga maar door. Voor de jongste deelnemers zijn er op het kunstgrasveld allerlei activiteiten.

Voor de jeugd wordt er in de sporthal een demonstratiespel gegeven door Wout Schutte. Ook zullen er karate clinics gegeven worden door Nederlands karatekampioene Lydia Mossel. De eerste clinic is voor de schooljeugd en later op de middag zullen de selectiespelers van de voetbal bij Lydia op de mat komen.

Als afsluiting van deze middag zal er een kunstwerk worden onthuld dat onder leiding van Heidi Bouwman is gemaakt door alle gebruikersgroepen. De avond start met de eerste competitiethuiswedstrijd van handbal dames 1. Tophandbal in eigen dorp dus.

’s Avonds is er een feest voor alle vrijwilligers die, in welke vorm dan ook, hebben meegeholpen aan de realisatie van de MFA. Om hen te bedanken voor hun grandioze inzet.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen aan zet over zoekgebied Dalfserveld-West

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft na uitgebreid onderzoek het agrarische gebied Dalfserveld-West aangewezen als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.