huurverhoging 330 bezwaren naar den haag

Huurdersvereniging Salland (HVS) en Huurdersvereniging Zutphen (HVZ) hebben dinsdag in Den Haag 330 bezwaren tegen de huurverhoging overhandigd aan de Huurcommissie. De 330 huurders die deze bezwaren indienen maken zich grote zorgen over de betaalbaarheid van hun woning.

Voor de Huurcommissie was het een unieke gebeurtenis: nooit eerder werden er op deze manier zoveel bezwaarschriften tegelijk ingediend. De huurdersverenigingen riepen, bij monde van HVS-voorzitter Willy Lourenssen, de Huurcommissieop de zorgen van de huurders bij de rijksoverheid kenbaar te maken: “Het huidige beleid van overheid en corporaties met betrekking tot de vaststelling van huurprijzen en huurverhogingen roept onder huurders veel boosheid en verontwaardiging op.Deze boosheid en verontwaardiging geldt de hoogte van de huurverhogingen die ze opgelegd krijgen en het feit dat de hoogte van de huurverhoging wordt gebaseerd op dehoogte van het inkomen.”

“Onder de huurders die een verzoekschrift indienen zijn er meerdere die gegronde redenen hebben om de huurverhoging aan de huurcommissie ter beoordeling voor te leggen. De meeste huurders die nu een verzoekschrift bij de Huurcommissie indienen doen dit echter om principiële redenen. Wij zijn ons ervan bewust dat we met deze principiële bezwaren eigenlijk bij de overheid moeten zijn. De ervaring leert ons echter dat huurders daar niet gehoord worden.”

“Dit is de reden dat HVS en HVZ huurders de mogelijkheid hebben geboden om van hun bezwaren via hen blijk te laten geven. In eerste instantie is dit gebeurd door bij wijze van protest per 1 juli de huurverhoging niet te betalen. Nu gebeurt dat door een verzoekschrift bij de Huurcommissie in te dienen om hun principiële bezwaren ook daar naar voren te brengen. Maar liefst 330 huurders hebben besloten dit te doen, wetende dat het ze 25 euro leges zal kosten. Dit is het hen waard om hun boosheid en verontwaardiging te kunnen laten blijken.”

Aansluitend aan het bezoek aan de Huurcommissie heeft de delegatie van beide huurdersverenigingen nog een bliksembezoek aan de Tweede Kamer gebracht. Daarbij konden de principiële bezwaren onder de aandacht van enkele Kamerleden worden gebracht.Als het beleid van overheid en corporaties ongewijzigd wordt voortgezet zullen HVS en HVZ zich inspannen om in 2015 nog meer huurders uit hun achterban, maar ook huurders uit de achterban van andere huurdersorganisaties in Nederland, te mobiliseren om deze actie

massaal te herhalen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.