Home / archiefcentraal / honderden senioren aan langste eettafel

honderden senioren aan langste eettafel

“Onze langste eettafel staat in het teken van elkaar op een leuke en ontspannen manier elkaar ontmoeten”. Aan het woord is Ingrid van der Wielen, medewerker Welzijn op de Heetense locatie Stevenskamp, waar zo’n honderd en twintig gasten waren. “Daarnaast willen we onze gasten ook graag laten zien dat tijden veranderen en dat Zorggroep Raalte mee verandert. We zijn meer dan een zorginstelling, we bieden veel meer dan alleen verzorgingshuiszorg.” Afgelopen juli werd het idee voor deelname aan de Langste eettafel geboren en van alle locaties kwamen enthousiaste reacties. Van der Wielen “Op de locatie Stevenskamp meldden een aantal medewerkers en een vrijwilliger zich spontaan aan als hulp voor deze middag. Verdeeld over een paar plekken hebben we voor onze gasten eieren staan bakken, werd iedereen van brood, krentenbollen, koffie/thee/jus d’orange en beleg voorzien. Na afloop stond er voor alle gasten nog fruit klaar. De laatsten bezoekers vertrokken tegen half zeven.”

De Langste eettafel is één van de vele activiteiten die Zorggroep Raalte verzorgt onder de naam Mien Zin. “We bieden senioren uit Salland dagactiviteiten, zoals schilderen en film en dagopvang. Hier is duidelijk vraag naar, niet alleen bij de senioren, maar ook bij familie en/of mantelzorgers. Tijdens de verschillende activiteiten staan ontspanning, gezelligheid en vitaliteit centraal.” Agnes Heethaar, manager Mien Zin is enthousiast over de verschillende activiteiten. “Toch draait het vooral om elkaar ontmoeten. Leeftijdsgenoten, oude klasgenoten, dorpsgenoten en ook weer nieuwe mensen leren kennen. Hoe oud je ook bent, mensen hebben hier altijd behoefte aan. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van deze groep.” “De week tegen de eenzaamheid klinkt zo zwaar. Wij hebben het liever over de Week van de Ontmoeting en tijdens de Langste eettafel zijn er heel veel ontmoetingen geweest!” besluit een enthousiaste Van der Wielen het verhaal.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.