Home / archiefcentraal / hoekman heeft de nieuwe collectie binnen

hoekman heeft de nieuwe collectie binnen

Hoekman Verf & Wand in Raalte heeft de woontrends voor komend seizoen al in de winkel. De trends voor het seizoen 2014-2015 worden vooral bepaald door de mondiale aandacht voor duurzaamheid en het behoud van moeder aarde voor de komende generaties.

Dit zie je terug in de megatrend Vintage waarbij hergebruik van materialen, meubelen centraal staat. Ook de kleuren passen naadloos in deze beweging. Vervaagde en vergrijsde tinten, (verwassen) denimkleuren, poederpastels en kopertinten komen veelvuldig terug in gordijn- en meubelstoffen. Maar ook allerlei woonaccessoires ademen de sfeer van producten met een geschiedenis. De vintagekleuren worden gecombineerd met de kleur van het jaar; TEAL en de nieuwkomers warmgeel en ijsblauw. Voor wie het wat minder uitgesproken wil, zijn combinaties met wit- en natureltinten een prima alternatief.

Bij Hoekman Verf & Wand aan de Munstersestraat 4 in Raalte is men niet alleen op de hoogte van de laatste trends, maar heeft men ook de nieuwste collecties verf, behang, raamdecoratie, gordijnstoffen en vloeren in huis die bij deze trend passen.

“Trendwatchers reizen de hele wereld af om uit te vinden en te proeven wat er in de wereld speelt. Zij zijn als geen ander in staat om maatschappelijke bewegingen te vertalen naar kleur- en materiaalbeelden voor diverse bedrijfstakken. Ook de woonbranche maakt veelvuldig gebruik van deze informatie. Zo zijn fabrikanten in staat om tijdig met producten te komen die inspelen op nieuwste kleuren, dessins, structuren en materialen. Het resultaat daarvan vind je dan op het juiste moment terug in de winkels”, aldus een enthousiaste Joke Hoekman van de gelijknamige winkel in Raalte.

Voor het komende seizoen wordt voorspeld dat de wereldwijde trend Vintage nog verder in omvang toe zal nemen. Kringloopwinkels worden platgelopen door consumenten die op zoek zijn naar leuke kastjes, stoeltjes en bankjes om die vervolgens een tweede leven te gunnen in hun eigen interieur. Ook Marktplaats.nl draait als nooit tevoren. Naast de gevolgen van de crisis ligt vooral het besef dat grondstoffen niet onuitputtelijk zijn ten grondslag aan deze trend.

Fabrikanten spelen handig in op deze ontwikkeling door materialen en meubels te maken die al een heel leven achter zich lijken te hebben. Vandaar ook dat vergrijsde en vervaagde tinten veelvuldig terug te vinden zijn in woningtextiel, meubelen en woonaccessoires. In de winkel zien we de vintagetrend vertaald in allerlei vervaagde dessins die je in diverse behangboeken tegenkomt. Maar ook in karpetten en gordijnstoffen zie je het terug. Vergrijsde kleuren, jeanstinten, rokerige, poederachtige pastels geven materialen een doorleefd uiterlijk.

De kleuren worden gecombineerd met wat stevigere kleuren voor mensen die van een expressief huis houden of met witten en naturellen voor bewoners die voor een rustige uitstraling kiezen. Welke voorkeur je ook hebt, Hoekman Verf & Wand heeft er de juiste collecties voor in huis en koppelt daar er een gratis advies aan vast.

Hoekman Verf & Wand

Munstersestraat 4

8102 CB RAALTE

(0572) 35 15 75

info@hoekmanverfenwand.nl

www.hoekmanverfenwand.nl

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.